TikTok ontdekkingen #6: muffin pancakes

In deze serie probeer ik populaire food hacks en recepten uit die circuleren op TikTok. Deze keer probeerde ik een veganized versie van de pannenkoekjes die bereid worden in een muffinblik in de oven!

Muffintray pancakes

Weer zo’n geniaal idee: pannenkoekenbeslag in een muffinblik, bakken in de oven en het resultaat zijn heerlijke pannenkoeken in de vorm van een, jawel: muffin. Ik probeerde het uit met het pannenkoekenbeslag dat ik eerder gebruikte voor deze pumpkin spiced pecan peer pannenkoekjes. De hoeveelheid bleek precies voldoende voor 1 muffinblik, perfect dus! Ik verdeelde verschillende toppings over de pannenkoekjes: kokos, chocolade, bosvruchten en eentje liet ik naturel om er na het bakken pannenkoekenstroop over te doen.

Aanrader?

Ja! Het zijn geen traditionele pannenkoeken zoals deze natuurlijk. Maar ze zijn luchtig, heel lekker en je hebt vrijwel geen troep in de keuken hierdoor. Ideaal om samen te maken met kinderen! Ik denk dat hartige toppings hier ook heerlijk bij zullen smaken, zoals gerapte vegan kaas en gebakken vegan spekjes.

Voordelen:

  • minder geklieder in de keuken
  • je hoeft ze niet te bakken, de oven doet het meeste werk
  • handig voor onderweg
Afdrukken

TikTok ontdekkingen #6: muffin pancakes

Benodigdheden

  • beslagkom
  • garde
  • muffinblik, ik gebruik deze van de HEMA
  • bakkwastje
  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 12 stuks 1x
Scale

Ingrediënten

  • 180 gram bloem
  • 1 teaspoon bakpoeder
  • 240 ml. plantaardige melk, bijvoorbeeld sojamelk
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels maple syrup
  • olie, om in te vetten
  • toppings zoals geraste kokos, chocolate chips en diepvriesfruit

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Meng het bloem met het bakpoeder in een beslagkom.
  • Voeg de plantaardige melk, olie en maple syrup toe en meng tot een glad beslag met een garde.
  • Laat het beslag een paar minuten staan.
  • Vet de holtes van een muffinblik in met behulp van een bakkwastje met wat olie.
  • Vul de holtes van het muffinblik voor de helft met het beslag.
  • Verdeel naar smaak de toppings erover.
  • Bak de pannenkoekjes in 15 minuten gaar.

Bekijk de andere delen uit deze serie hieronder:

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply Karin

    En je krijgt niet het effect van een “te dikke pannekoek” dus dat de helft niet gaar is?

    8 februari 2021 at 10:47
    • Reply Mara

      Super goed gelukt! Ik had er een paar bevroren framboosjes en een stukje pure chocolade in gedaan.

      17 februari 2021 at 10:44

    reageer