Scrambled havermout – TikTok ontdekkingen #39

scrambled tofu van havermout, banaan, plantaardige yoghurt, dadels, amandelen en kaneel

Dit ideetje kwam voorbij op mijn TikTok for you page: scrambled oats. Ik kreeg meteen trek! Het wordt met ei gemaakt, maar ik heb het gewoonweg weggelaten en dat gaat zoals je ziet prima! Ik vind het een lekker alternatief voor gewone havermout. Ik voegde er ook nog wat dadel en amandel aan toe voor wat extra bite en smaak. Aanrader!

Afdrukken

Scrambled havermout

scrambled tofu van havermout, banaan, plantaardige yoghurt, dadels, amandelen en kaneel

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit is genoeg voor 1 á 2 porties afhankelijk of je er nog extra’s zoals plantaardige yoghurt en fruit aan wil toevoegen.

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 1 á 2 porties 1x

Ingrediënten

Scale
  • 1 banaan
  • 50 gram havermout
  • 1 medjool dadel, in kleine stukjes gesneden
  • 5 amandelen, in grove stukjes gehakt
  • 1 theelepel kaneel
  • 50 gram plantaardige yoghurt
  • olie of plantaardige boter om te bakken

Bereidingswijze

  • Prak de banaan fijn met een vork.
  • Meng de fijngeprakte banaan met de havermout, stukjes dadel, amandelen, kaneel en plantaardige yoghurt.
  • Verhit wat olie of smelt wat plantaardige olie in een koekenpan en doe het havermout mengsel in de pan en druk plat met een spatel als een pannenkoek.
  • Wanneer de onderkant begint te kleuren breek je met een spatel de pannenkoek in kleine stukjes en bak deze voor een aantal minuten in de pan tot de stukjes kleuren.
  • Lekker met plantaardige yoghurt, blauwe bessen en extra banaan.

Wat eet je dan wel op TikTok

Volg je me al op TikTok? Klik hier om mijn profiel te bezoeken!

Bekijk de andere delen uit deze serie hieronder:

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star