Paranoten Parmezaan – TikTok ontdekkingen #20

De paranoot, oftewel de Para de Kastanje is hartstikke goed voor je. Het bevat veel selenium en dat is onmisbaar voor een goede werking van de schildklier. Selenium komt van nature in onze voeding voor, maar om zeker te zijn dat je er voldoende van binnen krijgt is het eten van af en toe een paar paranoten een goed idee. En laat ik nu een heel leuke manier tegen zijn gekomen op TikTok om paranoten te eten!

Hoeveelheid per dag

De aanbevolen hoeveelheid paranoten is volgens de Consumentenbond 5 stuks (15 gram) per dag. Lees in dat artikel ook over hoe het zit met teveel paranoten eten.

Paranoten Parmezaan

Op TikTok kwam ik onderstaande video tegen.

@justinecooksveganTry something new today 😏 #fyp #dairyfree #vegan #healthytiktok #foodhack♬ Just Try It… – Justine Colbert

Wanneer je paranoten raspt krijgt het de structuur van geraspte Parmezaanse kaas. Verwacht niet de smaak van Parmezaanse kaas, hoewel het nootachtige natuurlijk wel te proeven is. Ik voegde er wat fijngemalen edelgistvlokken aan toe en strooide het over mijn bordje pasta. De edelgistvlokken geven het de typische kaas smaak en de structuur van de geraspte paranoten de structuur. Ik vind het een leuke manier om voldoende selenium binnen te krijgen en het oog wil ook wat natuurlijk. Al met al een leuke ontdekking!

Pasta met hummus

De spaghetti op de foto bovenaan maakte ik met een heerlijke saus op basis van hummus. Kijk voor het recept daarvoor hier!

Parmezaanse Baas

Liever geen paranoten? Kies dan cashewnoten en maak daar deze Parmezaanse Baas mee, zo noem ik mijn zelfgemaakte vegan Parmezaanse kaas.

Bekijk de andere delen uit deze serie hieronder:

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer