Ovenschotel met vegan shoarma en rösti

Onlangs kocht ik een stapel Tip Culinair tijdschriften in de kringloop: dat was toch wel hét culinaire magazine uit de jaren 80 en 90. Ik zag er een heerlijk ideetje in staan voor een ovenschotel met shoarma, rösti en kaas. Ik maakte een veganized versie die heel eenvoudig om te maken en waanzinnig lekker is! Het resultaat doet denken aan een vegan versie van kapsalon, maar dan met rösti in plaats van patat.

Tip Culinair

Deze voorloper van het huidige Delicious magazine was heel populair in de jaren 80 en 90. Ik vind het zo leuk om alle advertenties te bekijken van producten die toen hot waren en natuurlijk om inspiratie op te doen door de vele recepten!

Laatst maakte ik ook heerlijk vegan kletskoppen naar aanleiding van een recept daarvoor in het blad. Kijk hier om te zien hoe die geworden zijn!

Producten

Voor deze ovenschotel heb ik de volgende producten gebruikt. Natuurlijk kun je producten van andere merken gebruiken als je wil, maar ik hoor vaak terug dat men het zo prettig vindt wanneer ik laat zien wat ik zelf heb gebruikt voor een recept. Ik deed er voor de kleur en extra vitamines ook een rode paprika door.

  • The Flower Farm Bakken Zonder Palmolie met Shea
  • Vivera plantaardige shoarma
  • een rode paprika, deze kwam in het originele recept niet voor maar smaakt lekker bij de plantaardige shoarma
  • AH gebroken sperziebonen diepvries
  • Aviko rösti original
  • AH plantaardige rasp Italiaanse stijl, deze smelt mooi door gerechten heen zoals hier door de rösti. Zoals je ziet smelt het niet uit als het ergens op ligt, maar dat zorgt in dit geval weer voor een lekker plantaardig kaaskorstje!

Bij de ovenschotel maakte ik een eenvoudige salade met ijsbergsla en een plantaardige knoflookdressing.

Afdrukken

Ijsbergsla salade met knoflookdressing

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 4 personen 1x

Ingrediënten

Scale
  • 2 teentjes fijngehakte knoflook
  • 1 eetlepel gedroogde fijngehakte peterselie (of fijngehakte verse)
  • snuf uienpoeder
  • snuf zwarte peper
  • snuf zeezout
  • 3 eetlepels plantaardige ongezoete yoghurt
  • 2 eetlepels vegan mayonaise zoals Remia Mayolijn
  • 200 gram gesneden ijsbergsla
  • 1/2 komkommer, in dunne plakjes gesneden
  • bakje cherrytomaatjes, in kwarten gesneden

Bereidingswijze

  • Maak de dressing voor de eerste 6 ingrediënten te mengen.
  • Meng de dressing met de ijsbergsla, komkommer en cherrytomaatjes.
Afdrukken

Ovenschotel met vegan shoarma en rösti

Benodigdheden

  • ovenschaal met inhoud van 2 liter
  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 4 personen 1x

Ingrediënten

Scale
  • plantaardige boter, om te bakken en de ovenschaal mee in te vetten
  • 350 gram vegan shoarma
  • 450 gram sperziebonen diepvries
  • 1 rode paprika
  • 200 gram plantaardige geraspte kaas
  • 1 zak rösti diepvries 750 gram

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snij de rode paprika in kleine blokjes.
  • Verhit wat plantaardige boter in een wok of hapjespan en bak de rode paprika en de plantaardige shoarma in een minuut of 4.
  • Schep de gebroken sperziebonen er door en bak een minuutje mee.
  • Vet de ovenschaal in met wat vegan boter en schep het vegan shoarma-sperziebonen mengsel er in.
  • Meng in een kom de rösti met de plantaardige kaas, hou een beetje plantaardige kaas apart.
  • Verdeel dit over het vegan shoarma-sperziebonen mengsel in de ovenschaal en druk goed aan.
  • Verdeel de overgebleven plantaardige kaas erover.
  • Bak de schotel in ongeveer 40 minuten gaar tot de rösti begint te kleuren.
  • Lekker met ijsbergsla.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer