In deze reeks probeer ik recepten uit die ik op TikTok heb gezien. De laatste tijd zie ik een ijskoffie voorbij komen die nieuw is bij Starbucks in Amerika en een hype is: Iced Brown Sugar Oatmilk Shaken Espresso. Het is een mengsel van espresso, een siroop op basis van bruine suiker, havermelk, ijs en kaneel. Ik maakte een versie met amandeldrink en vind ‘m heel goed geslaagd!
Amandeldrink
In plaats van havermelk gebruikte ik voor dit drankje de nieuwe plantaardige amandeldrink van Beleaf, die vanaf deze week verkrijgbaar is bij Albert Heijn. Ideaal voor koffiedrankjes als deze!
Brown sugar syrup
Als eerste maak je de siroop. Het is vrij eenvoudig om te maken en je kunt het ook gebruiken voor andere drankjes zoals in een chai latte.
Brown sugar syrup
Ingrediënten
- 175 gram donkere basterdsuiker
- 240 ml. water
- 3 kaneelstokjes
Bereidingswijze
- Doe de ingrediënten in een steelpan en breng aan de kook.
- Zet het vuur lager en laat 5 minuten op een laag vuur zachtjes koken, roer regelmatig door tot de suiker opgelost is.
- Haal de kaneelstokjes er uit en schenk het mengsel in een goed afsluitbare pot of fles en bewaar ik de koelkast.
TikTok ontdekkingen #10: iced brown sugar syrup shaken espresso
Ingrediënten
- 1 shot espresso of heel sterke koffie, afgekoeld
- 2 eetlepels van de brown sugar syrup
- ijsblokjes
- een glas Beleaf barista amandeldrink of plantaardige melk naar keuze
- kaneel
- cold foam van amandeldrink naar smaak
Bereidingswijze
- Doe ijsblokjes in een glas.
- Schenk de afgekoelde espresso over het ijs, schenk de amandeldrink erbij en schenk de twee eetlepels brown sugar syrup erover.
- Schenk er naar smaak nog wat cold foam, oftewel opgeklopte koude amandeldrink bij.
Dit artikel is in samenwerking met Beleaf tot stand gekomen.
Bekijk de andere delen uit deze serie hieronder:
geen reacties