Cheesy kimchi noodles – TikTok ontdekkingen #32

In deze serie probeer ik hacks en recepten uit die ik op TikTok heb ontdekt. Wat een ontdekking, zo eenvoudig maar zo’n smaaksensatie: cheesy kimchi noodles! Toen ik het voorbij zag komen op TikTok kreeg ik meteen zin om te proberen of dat ook kan met plantaardige vervangers. En ja hoor: dat kan heel goed zelfs! Ik voegde er zelf nog wat extra kimchi en bosui aan toe. Zalig!

Kimchi

Kimchi komt uit de Koreaanse keuken en is een mengsel van rauwe en gefermenteerde kool en groenten. Let wel goed op welke kimchi je kiest, want meestal bevat kimchi vis. Gelukkig zijn er ook veganistische soorten zoals van het merk Kesbeke, Smaakt of Kramer.

Kimchi noodles

Je kunt kiezen voor de Kimchi noodles van Nongshim, deze zijn verkrijgbaar bij Albert Heijn en Aziatische supermarkten. Kun je er niet aan komen, dan kun je gewone groentenoodles nemen en er wat chilipeper aan toevoegen en natuurlijk de extra kimchi.

Haver fraîche of plantaardige roomkaas

Er circuleren diverse versies op TikTok, de één maakt het met crème fraîche en de ander met roomkaas. Ik heb beide geprobeerd met zowel haver fraîche (huismerk Albert Heijn en Lidl). De haver fraîche is met 183 kcal/100 gram een stuk minder vet dan de plantaardige cashew spread naturel van huismerk van Albert Heijn met 283 kcal/100 gram. Ik vind allebei even lekker trouwens en zou dan voor de haver fraiche gaan, deze heeft ook als voordeel dat het een stuk goedkoper is.

Plantaardige geraspte kaas

Deze zijn er tegenwoordig van vele merken. Ik koos deze keer voor de Young Dutch van Willicroft, die kreeg ik onlangs opgestuurd om te proberen. Smelt perfect en smaakt goed.

Zo maak je het

Bereid de noodles volgens de aanwijzingen van de verpakking, maar gebruik de helft minder water om in te koken, bij de Kimchi noodles is dat 250 ml. water. Wanneer de noodles gaar zijn zet je het vuur laag, roer je een flinke eetlepel haver fraîche of plantaardige roomkaas erdoor tot het is opgelost. Dan voeg je de plantaardige kaas toe en roer tot het is gesmolten. Verwarm als laatste de kimchi mee met de noodles. Serveer met dunne ringetjes bosui erover.

Oordeel

Ik weet natuurlijk niet hoe het origineel met de dierlijke producten smaakt, maar deze plantaardige versie is echt fantastisch. Romig, kazig, pittig en superlekker! Of ik dit vaker ga maken? Jazeker. Sterker nog, ik heb deze in korte tijd al drie keer gemaakt!

Wat eet je dan wel op TikTok

Volg je me al op TikTok? Klik hier om mijn profiel te bezoeken!

Bekijk de andere delen uit deze serie hieronder:

 

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer