Rijstvel mochi – TikTok ontdekkingen #33

In deze serie probeer ik hacks en recepten uit die ik op TikTok heb ontdekt. Dit keer: mochi met rijstvellen! Ik had niet zo’n hoge verwachting hiervan, maar wat pakte dit waanzinnig lekker uit. En je kunt hier volop mee variëren!

Rijstvellen

Wat zijn ze toch veelzijdig: rijstvellen! Deze dunne gedroogde vellen gemaakt van rijstmeel kun je kopen in de Aziatische supermarkt maar ook de gewone supermarkt op de afdeling met Oosterse producten. Ik heb er inmiddels al veel mee gemaakt en heb altijd wel een pakje in huis. Wat dacht je bijvoorbeeld van vegan bacon, kroepoek en spring rolls om er maar een paar te noemen.

TikTok ontdekking

En toen verscheen er ineens een filmpje op mijn scherm van een rijstvel met daarop een bolletje ijs wat gevormd werd tot mochi. Say what? Dat wilde ik uitproberen! Ik kocht 2 soorten ijs: vegan vanille ijs van Hertog (verkrijgbaar bij Albert Heijn, Jumbo en PLUS) en bosvruchten en mango sorbet ijs van het huismerk van Albert Heijn en ging aan de slag.

Het filmpje

@anna.antonje A new MOCHI !!! #foodhack ♬ Originalton – Anna

Zo maakte ik het

Het maken gaat zo: knip de rijstvellen in 4 gelijke parten, twee keer doormidden dus. Dit is wat mij betreft de ideale afmeting voor een bitesize mochi. Week de 4 delen in heet (niet kokend) water tot ze zacht zijn, dit duurt ongeveer 10 tot 20 seconden. Ik merk dat ze sneller zacht worden wanneer je er met je vingers onder water over wrijft. Leg de vellen op een snijplank en leg op ieder vel een klein bolletje ijs naar keuze in het midden en vouw dicht. Direct opeten of bewaren in de vriezer, leg ze dan wel op een bakpapiertje!

Oordeel

Het resultaat is zo goed en boven mijn verwachting. Je moet alleen wel snel te werk gaan, want het ijs smelt snel en het is best een werkje om de bolletjes netjes om te vormen tot mochi. Beoordeel deze dus niet op hoe ze er uit zien op de foto’s, het zijn niet de mooiste geworden maar zo ontzettend lekker!

Recepten met 4 of minder ingrediënten

Wat eet je dan wel op TikTok

Volg je me al op TikTok? Klik hier om mijn profiel te bezoeken!

Bekijk de andere delen uit deze serie hieronder:

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer