Vegan gevulde speculaas

Het is er echt weer de tijd voor: gevulde speculaas! Ik maakte deze vegan versie en die is echt heel goed gelukt. 

Afdrukken

Vegan gevulde speculaas

  • Auteur: Suzanne
Scale

Ingrediënten

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram donkere basterdsuiker
  • 120 gram plantaardige margarine, in kleine blokjes gesneden *
  • 1 eetlepel koek en speculaaskruiden
  • 1/2 theelepel zout
  • ongeveer 2 eetlepels plantaardige melk
  • 300 gram vegan amandelspijs, kijk hier voor het recept
  • beetje plantaardige melk om te bestrijken
  • garneeramandelen

Bereidingswijze

  • Bereid de amandelspijs volgens dit recept. Hou er rekening mee zowel het spijs als het deeg een uur in de koelkast moeten liggen.
  • Meng het zelfrijzend bakmeel met de basterdsuiker en de blokjes margarine, koek en speculaaskruiden, zout en melk met de deeghaken van een mixer tot een soepel beslag. Wikkel in plastic folie en leg een uur in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Bestrooi het aanrecht met wat bloem. Verdeel de deegbal in twee gelijke stukken en rol beiden uit tot een rechthoekige lap van ongeveer 15 cm. bij 30 cm. en leg 1 lap op een met bakpapier beklede bakplaat. Smeer het amandelspijs er op en verdeel over de hele lap deeg. Leg de andere deeglap er op en druk de randen aan.
  • Bestrijk met een beetje plantaardige melk met een bakkwastje en duw de garneeramandelen in het deeg.
  • Bak 40 minuten in de oven.
  • Laat eerst afkoelen voor je het in stukken snijdt.

Nog meer lekkere recepten voor Sinterklaas? Kijk hieronder!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

9 reacties

  • Reply Sanne

    Ziet er heel goed uit dit! Ik ga dit recept over een maandje zeker proberen. Wij hebben mensen in de familie die geen gluten kunnen eten, kan ik het zelfrijzend bakmeel in dit recept vervangen voor een Gf-meel met wat baking soda?

    16 september 2018 at 09:26
    • Reply Suzanne

      Hi Sanne, ik heb het zelf niet geprobeerd maar het lijkt me dat dit wel zou moeten lukken!

      16 september 2018 at 15:53
  • Reply Amanda

    Vandaag gemaakt en helemaal Fan! Zo lekker. Beter dan die van mn bakker 😊. In 2 weken bak ik hem weer. Is zo klaar!

    27 oktober 2019 at 16:42
  • Reply Marleen

    Ik heb dit vandaag gemaakt. Makkelijk om te maken. En het is zo lekker. Ik zou het zo helemaal in mijn eentje op kunnen eten!

    27 oktober 2019 at 23:14
    • Reply Suzanne

      Super om te horen en dank je wel voor de 5 sterren!

      30 oktober 2019 at 18:18
  • Reply Joyceke

    iemand enig idee hoe lang dit goed blijft? wil hem zondag vast maken voor donderdag… en bewaren in of buiten de koelkast ?

    alvast bedankt! 🙂

    27 november 2019 at 09:51
    • Reply Suzanne

      Ik heb ‘m zelf in de koelkast bewaard, blijft zeker wel een dag of 5 goed hoor!

      27 november 2019 at 10:57
  • Reply Mariska

    Ziet er lekker uit! Voor hoeveel stukjes is dit recept ongeveer?

    4 december 2019 at 22:46
    • Reply Suzanne

      Je haalt uit deze hoeveelheid rond de 25 stukjes.

      5 december 2019 at 13:45

    reageer