Vegan gevulde speculaas

Het is er echt weer de tijd voor: gevulde speculaas! Ik maakte deze vegan versie en die is echt heel goed gelukt. 

Afdrukken

Vegan gevulde speculaas

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 2 reviews

  • Auteur: Suzanne

Ingrediënten

Scale
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram donkere basterdsuiker
  • 120 gram plantaardige margarine, in kleine blokjes gesneden *
  • 1 eetlepel koek en speculaaskruiden
  • 1/2 theelepel zout
  • ongeveer 2 eetlepels plantaardige melk
  • 300 gram vegan amandelspijs, kijk hier voor het recept
  • beetje plantaardige melk om te bestrijken
  • garneeramandelen

Bereidingswijze

  • Bereid de amandelspijs volgens dit recept. Hou er rekening mee zowel het spijs als het deeg een uur in de koelkast moeten liggen.
  • Meng het zelfrijzend bakmeel met de basterdsuiker en de blokjes margarine, koek en speculaaskruiden, zout en melk met de deeghaken van een mixer tot een soepel beslag. Wikkel in plastic folie en leg een uur in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Bestrooi het aanrecht met wat bloem. Verdeel de deegbal in twee gelijke stukken en rol beiden uit tot een rechthoekige lap van ongeveer 15 cm. bij 30 cm. en leg 1 lap op een met bakpapier beklede bakplaat. Smeer het amandelspijs er op en verdeel over de hele lap deeg. Leg de andere deeglap er op en druk de randen aan.
  • Bestrijk met een beetje plantaardige melk met een bakkwastje en duw de garneeramandelen in het deeg.
  • Bak 40 minuten in de oven.
  • Laat eerst afkoelen voor je het in stukken snijdt.

Nog meer lekkere recepten voor Sinterklaas? Kijk hieronder!

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply Lotte

    Super lekker!!






    27 januari 2024 at 13:20
  • reageer

    Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star