Life Lately #31

Vandaag is het 21 november, maar voor mijn gevoel zitten we nog ergens in september. Ligt het aan mij of gaat de tijd zoveel razendsneller dan anders momenteel? Ik geniet erg van deze periode van het jaar, van mij mag het hele jaar wel herfst zijn! In deze Life Lately lees je wat ik de afgelopen weken heb gemaakt en heb ondernomen.

Halloween

Aan verkleedpartijen of trick or treat doe ik niet, maar ik vind de hele Halloween sfeer wel erg fijn. Dit jaar haalden we wat pompoenen in huis waar Fabien mee aan de slag is gegaan zoals hij op de foto hieronder demonstreerde. Hoe tof!

Herfstbladeren

Helaas is het het meeste al gevallen en door de regen inmiddels prut, maar is het toch fijn om door bergen herfstbladeren te lopen. Al die kleuren, zo mooi! Ik probeer iedere dag minstens een half uur te wandelen, meestal een rondje naar en door de stad.

Podcast in mijn oortjes en gaan, heerlijk! Ik krijg wel eens de vraag welke podcasts ik beluister. Dat wisselt, maar deze luister ik momenteel graag:

Nederlandstalig:

 • Nachtzuster (al jaren trouwe fan)
 • Darmstad FM
 • Marc & Aaf vinden iets
 • Nooit meer slapen
 • Ervaring voor beginners door Theo Maassen
 • De Leeuw lult verder
 • 30 Minuten Rauw met Ruud de Wild
 • Met Groenteman in de kast
 • Alle eerste dingen

Engelstalig:

 • Susty in the city
 • Barb knows best
 • Anything Goes met Emma Chamberlain
 • On purpose met Jay Shetty

Deze foto maakte ik tijdens een zoals ik dat noem walk o’clock in de avond. De Markthal in het centrum is nu zo mooi verlicht met een kerstboom!

Lush Delights

Als je me langer volgt weet je hoe groot mijn liefde voor Lush is. Ik word spontaan vrolijk van het merk, de grappige namen, de heerlijke geuren: alles eraan vind ik tof. Ik kreeg een mooi pakketje waar ik zo blij mee ben: het Lush Delights cadeaupakket. Dat is een mooie kartonnen doos met daarin zeven verzorgende producten voor onder de douche, hier kun je zien wat er allemaal in zit. Favoriet is de Sticky Dates douchegel, die ruikt naar vanille, sandelhout en bevat dadelsiroop. Je zou ‘t bijna willen opeten zo lekker!

Kerst in de kringloop

In de meeste kringloopwinkels vind je sinds kort weer een aanbod van kerstartikelen. We gingen even kijken bij Rataplan in Den Haag, helaas niets leuks gezien maar het is altijd even de moeite waar om een kijkje te nemen. Op de foto zie je er nog rood lint om heen gespannen trouwens, want ik maakte deze foto een paar dagen voordat de kerstafdeling geopend werd.

Oh, kennen jullie You’ve Got Mail nog? Dat is één van mijn favoriete films aller tijden. Zo heerlijk zoetsappig en precies in de tijd waarin zelf internet aan het ontdekken was. Met krakende modems en internetten via de telefoonlijn, those were the days. Ik schreef er eerder een artikel over met 10 dingen uit de early days of internet!

Interview

Een poosje geleden werd ik benaderd, of ik wilde meewerken aan een interview voor een bijlage in een huis aan huis blad die werd uitgegeven in allerlei steden in het land. Ja, natuurlijk hartstikke leuk! Ik wist alleen niet dat het interview maar liefst een hele pagina zou beslaan. Wat ben ik hier trots op!

That’s the spirit

Ja hoor, daar is ze weer: ik heb het wel heel vaak over het restaurant Spirit. Maar mocht je het nog niet kennen: neem het van me aan, je kunt hier zo goed vegan eten. Het buffet bij Spirit (ook in Amsterdam) bevat alleen maar vega(n) gerechten. Alles is biologisch en zo lekker. Bij ieder gerecht staat een kaartje met daarbij wat het is en allergenen. Staat er een blaadje bij, dan is het vegan. Gelukkig is het meeste dat! Oh ja en je betaalt voor wat je opschept. Dit kan op een bord om in het restaurant te eten of in een bakje om mee te nemen. En ja, het is prijzig maar voor af en toe het dubbel en dwars waard.

Kelly’s Expat Shopping

Af en toe gaan Fabien en ik naar Wassenaar naar Kelly’s Expat Shopping. In Den Haag zit ‘ie ook (en op meer plekken geloof ik) maar in Wassenaar is het net wat ruimer van opzet. In deze winkel kun je terecht voor Britse en Amerikaanse boodschappen. En ze hebben best veel vegan producten! Op de foto zie je twee favorieten: Warburton’s  crumpets en kaneel-rozijnen bagels. Voor allebei geldt alleen even opwarmen in het broodrooster en smullen maar. De Aunt Bessie’s apple pie heb ik inmiddels geprobeerd en ik vond ‘m zeker niet vies maar ook niet heel geweldig. De appel vond ik behoorlijk zuur en hij moet maar liefst 50 minuten in de oven.

Verder moet ik de Linda McCartney’s country pies nog proberen. De malt loaf was nieuw voor mij. Wat een lekkere ontdekking. Dit is wel iets waar je echt van moet houden denk ik. Het is een heel taai broodje gemaakt met zoet gezuurd brood en moutextract en bevat rozijnen. Het deed me aan dadels denken. Ik vond het heerlijk met een beetje plantaardige boter er op. Zeker voor herhaling vatbaar! Kijk hier voor een shoplog van een eerder bezoek. Je kunt trouwens ook via de website bestellen, helaas geldt dat alleen niet voor de diepvriesproducten. Daar moet je echt voor naar de winkel.

Antwerpen

Ook bezochten we onlangs onze geliefde stad Antwerpen! Lekker slenteren door het centrum en lekker lunchen bij GreenWay aan de Groenplaats.

Op de weg naar huis gingen we traditiegetrouw nog even langs Carrefour. Daar kocht ik een schattige snijplank in de vorm van een gingerbread man, een mooie schaal met kerstprint en Dr. Oetker speculoos pannenkoekenmix die tijdelijk verkrijgbaar is.

Paul de Leeuw

Dat was lang geleden, een avondje theater! Samen met mijn zus ging ik naar de voorstelling van Paul de Leeuw. We hadden perfecte plekken op rij vier, bijna in het midden. Wat was het een geweldige show! Ik heb Paul de Leeuw vaker in het theater gezien en het is altijd genieten maar ik denk dat ik dit zijn beste show tot nu toe vind. Echt een lach en een traan. Wat een fantastische man!

Kerstdonuts van Dunkin’ Donuts

Dat was lekker: een vegan donut van Dunkin’ Donuts! Gevuld met als ik het goed heb aardbei. Aanrader!

Booktok made me buy it

De laatste tijd heb ik het lezen weer helemaal opgepakt. Zo lees ik maanden niets en zo een paar boeken achter elkaar. En ik lees altijd meerdere boeken tegelijk, het ligt er net aan hoe ik me voel of waar ik in de stemming voor ben. Momenteel lees ik de biografie Friends, Lovers and The Big Terrible Thing van Matthew Perry, oftewel Chandler Bing uit Friends. Ik was in die tijd mega fan (kan nog sommige afleveringen letterlijk meepraten) en keek al maanden uit naar dit boek. Bizar om te lezen wat er in werkelijkheid schuil kan gaan achter een vrolijk gezicht. Daarnaast ben ik begonnen in een Young Adult boek, een genre dat ik normaal niet zo snel zou lezen, maar ja: TikTok he. Het heet The Inheritance Games en is geschreven door Jennifer Lynn Barnes. Een korte beschrijving van bol.com:

‘Dit moet een vergissing zijn. Een man die ik nog nooit heb ontmoet, heeft me zojuist miljarden nagelaten. Zulke dingen gebeuren gewoon niet, punt.’
De toekomst van Avery Grambs en haar halfzus ziet er niet al te rooskleurig uit. Samen kunnen ze maar net de eindjes aan elkaar knopen en uitzicht op betere tijden is er niet. Totdat Avery hoort dat ze een fortuin heeft geërfd van een filantroop die ze nog nooit ontmoet heeft… en niemand weet waarom.
Om de miljardenerfenis van Tobias Hawthorne in ontvangst te kunnen nemen, moet Avery voldoen aan één voorwaarde: ze moet per direct intrek nemen in Hawthorne House en daar een jaar lang blijven wonen. Helaas wordt het huis ook bewoond door de zojuist onterfde familie (inclusief vier knappe kleinzoons) die op zijn zachtst gezegd niet allemaal even blij zijn met de komst van deze vreemdeling die er met hun geld vandoor gaat. Er is een vraag die iedereen bezighoudt: waarom Avery?

TikTok made me buy it! Ik ben er in begonnen en zat er meteen helemaal in!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

4 reacties

 • Reply Karin

  Ik mis in de tekst welke film je hebt gezien. Ben benieuwd!

  22 november 2022 at 19:24
  • Reply Suzanne

   Dat is You’ve Got Mail, zie de foto van de soundtrack er boven! 🙂

   24 november 2022 at 15:12
 • Reply Annemarie

  Je interview stond hier in de lokale huis-aan-huis krant, erg leuk!

  22 november 2022 at 20:55
 • Reply Simone

  Ik vind deze rubriek iedere keer weer zo leuk om te lezen! You’ve got mail, ik heb die film denk ik wel 20 keer gezien 😉

  3 december 2022 at 16:43
 • reageer