Life Lately #9

Wait, what? Maart alweer? Tijd voor een nieuwe Life Lately!

Dinsdag 14 februari 2017
Valentijnsdag! En vandaag valt er nog iets te vieren: ik heb precies 1 jaar verkering met Fabien! Ik krijg een grote mooie bos rozen, lekkere chocolaatjes en ‘s ochtends vertrekken we naar… de Efteling. Daar ben ik lang niet geweest, zo leuk! We blijken de perfecte dag uitgekozen te hebben: sinds lange tijd is het zonnig, droog en lente-achtig. Wat een geluk!

Het is ontzettend stil in het park: van alle keren dat ik in de Efteling ben geweest, heb ik het nog niet eerder zo rustig meegemaakt. Wat heerlijk: geen rijen voor attracties, we kunnen zo doorlopen! Nou ja, behalve voor de populaire Baron 1898, de achtbaan waarin je loodrecht naar beneden stort in de ‘vloerloze duikachtbaan’. Voor geen goud ga ik daar in, maar Fabien wilde wel graag dus wacht ik geduldig buiten. Verder hoeven we praktisch nergens voor te wachten, ideaal!

Wat is de Efteling toch een uniek en prachtig pretpark. Ik ben er als kind vrij veel geweest: met familie, met een vriendinnetje die daar haar verjaardag mocht vieren en op schoolreis. Ik herinnerde me een soort automaat met een kip erboven die zogenaamde een ei legde wanneer je er een muntje in wierp. In dat ei zat dan een verrassing. En ja hoor: de kip stond er nog! Superleuk dat dit nog steeds bestaat na al die jaren!

Woensdag 15 februari 2017
Vandaag is het weer eens bakdag: ik sta de hele dag in de keuken en maak een boel lekkers, zoals deze Bounty’s:

Zaterdag 18 februari 2017
Vandaag is een spannende dag voor Fabien: hij laat een tattoo zetten! Een tattoo die hij al heel lang wil en niet zo’n kleintje ook: hij krijgt een sleeve op zijn linker onderarm. We hadden al zoveel goeds gezien en gelezen over deze tattoo shop, dat Fabien daar een afspraak heeft gemaakt. Had ik dat maar eerder geweten: hoewel ik heel blij ben met mijn tattoo, voelde ik veel meer expertise en klantvriendelijkheid bij deze vrouw, die werkelijk kunstwerken maakt. Vele malen prettiger dan de bekende shop waar ik vorig jaar de mijne liet zetten. Aan deze tattoo zijn meerdere bezoeken met advies vooraf gegaan en deze vrouw denkt heel erg mee. Mocht ik nog eens een tattoo nemen, ga ik absoluut hier naar toe. Ook fijn: tattoos worden gezet met vegan inkt!

Na een paar uur op zijn kiezen bijten, want sommige plekken zijn heel gevoelig staat de sleeve er op. Wat is het prachtig geworden!

Zondag 19 februari 2017
Vandaag slenteren we wat door de stad en lunchen we bij een favoriete spot: de Fenix Food Factory. Er hangt daar toch zo’n fijne sfeer en je kunt er heerlijk eten en drinken. Op deze foto kun je de uiteindelijk tattoo goed zien: zo mooi!

Maandag 20 februari 2017
Leuke foodpost van Lassie! Inmiddels heb ik hier een curry mee gemaakt en er staan nog wat gerechten op de planning.

Woensdag 22 februari 2017
Ik blijf me erover verbazen hoe eenvoudig sommige dingen zijn om zelf te maken. Van pitabroodjes had ik op de een of andere manier het idee dat dat vast heel ingewikkeld zou zijn. Nou, niet dus. Het enige dingetje is, is dat het deeg zo’n 4 en half uur de tijd nodig heeft om te rijzen. Maar that’s it. Verder is het zo simpel, balletjes draaien, plat drukken en de oven doet de rest. En lekker dat ze zijn! Ook maken? Hier heb ik het recept geplaatst!

Donderdag 23 februari 2017
Fabien is vorig jaar bij mij ingetrokken. Inmiddels wonen we alweer aardig wat maandjes samen en het gaat hartstikke goed! Langzaam aan vervangen we meubels in huis, om het echt van ons samen te maken allemaal. Ook de muur beneden, die van de woonkamer tot de achterkamer loopt wordt momenteel veranderd: van behang met barokachtige print dat er al bijna 7 jaar op zit, krijgt een witte laag verf. Daarmee blijf je de structuur van het behang zien wat een cool effect geeft. We zijn vandaag begonnen en al moet ik toegeven dat ik verven werkelijk haat: het valt mee. De klus gaat redelijk snel zo met zijn tweetjes. Al zal ik echt blij zijn als dit helemaal af is!

We gooien meteen de woonkamer om wat meubels betreft ook: de bank komt recht voor de open haard te staan, wat het zo gezellig maakt! Ja, blij mee!

Zaterdag 25 februari 2017
Vandaag doe ik boodschappen en duik ik de keuken in om onder andere dit heerlijke broodje vega kip-kerrie te maken met de kipstuckjes  van Vivera. Heerlijk!

Zondag 26 februari 2017
Vandaag staat er verder verven in de woonkamer op planning. Maar eerst gaan we even langs de Woonstore: één van mijn favoriete winkels. Ze hebben werkelijk van alles en zo veel! Helaas hangt aan de meeste spullen wel een fors prijskaartje, maar soms hebben ze leuke aanbiedingen. Helaas komen we met lege handen weer buiten: niks bijzonders gezien of wat binnen ons budget valt. Oh well! Verder met verven dan maar.

 

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Vivian | stayaliveandcooking

    Ohhh, krijg spontaan zin om naar de Efteling te gaan! Blijft leuk inderdaad. En wat lief dat jullie op Valentijnsdag een relatie kregen! Leuke foto’s allemaal, al heb ik je via Instagram al goed kunnen volgen haha. Op naar de volgende maand!

    1 maart 2017 at 21:28
  • reageer