Nutty cacao kokosrepen

Superlekkere én verantwoorde raw repen op basis van kokos, noten, dadels en cacao. Geen oven voor nodig!

Ingrediënten voor ongeveer 14 repen
1 eetlepel chiazaadjes
100 gram walnoten
50 gram gedroogde appel *
150 gram rozijnen
35 gram geraspte kokos en extra om te bestrooien
50 gram havermout
25 gram cacaopoeder
50 gram pompoenpitten
125 gram dadels
60 ml. kokosolie, gesmolten
2 eetlepels agavesiroop

* ik kocht hier onlangs heel voordelig een zakje van van 50 gram bij de Action

Bereidingswijze
Meng de chiazaadjes met 2 eetlepels water en zet apart. Laat de dadels weken in een bakje kokend heet water zodat ze wat zachter worden. Bekleed een bakblik van ongeveer 18 cm. x 28 cm. met bakpapier. Meng de walnoten, appel, rozijnen, kokos, havermout, cacaopoeder en pompoenpitten in een keukenmachine. Schep dit mengsel in een grote kom en zet apart. Meng de dadels met de chiazaadjes, kokosolie en agave siroop in de keukenmachine tot het een pasta is geworden. Voeg de helft van het andere mengsel hier aan toe en meng in de keukenmachine. Voeg dit mengsel dat toe aan de rest in de kom en meng. Stort dit mengsel in het bakblik en druk goed aan. Bestrooi met wat geraspte kokos en druk in het mengsel. Zet een half uurtje in de vriezer en snij in repen. Bewaar deze repen in een afgesloten doos in de koelkast. Ongeveer 2 weken houdbaar.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply Anne

    Yum, lekker recept zeg. Ik heb nog gedroogde appeltjes liggen dus dit is wel iets wat ik daarmee kan maken.

    2 maart 2017 at 10:23
  • Reply Shane

    Wauw! Moet ik testen.

    6 maart 2017 at 11:43
  • reageer