Zelf pitabroodjes maken

Voor veel dingen geldt: zelf maken is zoveel lekkerder. En dat gaat zeker op voor deze pitabroodjes. Deze broodjes zijn heerlijk: luchtig van binnen en dun en krokant van buiten. Het is niet veel werk, hou er alleen rekening mee dat het deeg 4 uur moet rijzen voor je er wat mee kunt!

Ingrediënten voor 16 stuks
500 gram volkorenmeel
1 zakje droge gist
2 theelepels zout
2 eetlepels olijfolie
150 ml. lauwwarm water

Bereidingswijze
Meng het meel, de gist en het zout. Voeg de olijfolie en het water toe. Kneed het deeg op een met wat olie ingevet werkvlak. Vorm het deeg tot een bal en leg deze in een kom, die je afdekt met een schone theedoek. Laat dit 4 uur rijzen. Verdeel het deeg in 16 gelijke balletjes. Bestuif het aanrecht met wat bloem en rol de balletjes uit tot dunne lapjes van ongeveer 8 cm. en dek ze af met een theedoek. Laat de broodjes zo een half uur staan zodat ze verder kunnen rijzen. Verwarm de oven voor op 250 graden en leg 8 broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel wat water over de broodjes en bak ze 7 minuten in de oven. De broodjes kunnen ingevroren worden en zijn dan 3 weken houdbaar.

En dan wil je er wat lekkers mee maken natuurlijk! Ik heb wel wat ideetjes voor je:

No bake Griekse pizza- recept

Pitachips – recept

Pita’s met geitenkaas en gegrilde groenten – recept

Sabih – recept

Recepten met 4 of minder ingrediënten

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer