Kokos repen met chocolade

Chocolade en kokos gaan geweldig goed samen. Bounty repen zijn niet voor niets wereldwijd één van de best verkochte candybars. Ze zijn heerlijk, alleen niet bepaald goed voor de lijn want boordevol suiker. Ik maakte een versie die een stuk verantwoorder is maar ook heel lekker smaakt!

Afdrukken

Kokos repen met chocolade

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 10 stuks 1x

Ingrediënten

Scale
  • 130 gram geraspte kokos
  • 46 eetlepels kokosolie, gesmolten
  • 4 eetlepels maple syrup
  • 40 gram kokosmeel
  • 130 gram pure chocolade, hoe hoger het cacaopercentage hoe beter!

Bereidingswijze

  • Doe de geraspte kokos samen met 4 eetlepels kokosolie, maple syrup en de kokosmeel in een keukenmachine en meng.
  • Je zou van dit mengsel de repen moeten kunnen vormen zonder dat deze uit elkaar valt. Plakt het nog niet goed genoeg, voeg dan 1- 2 eetlepels kokosolie toe.
  • Vorm 10 gelijkmatige repen met je handen van het mengsel.
  • Leg deze een minuut of 10 in de vriezer en smelt ondertussen de chocolade au bain marie.
  • Doop de repen in de chocolade, dit gaat wat makkelijker met 2 eetstokjes.
  • Laat ze iets uitlekken en leg ze dan op een met bakpapier bekleed bakblik of bakje.
  • Duw eventueel nog een vork in de bovenkant van de repen voor een streepjes effect.
  • Zet de repen een half uurtje in de vriezer zodat de chocolade hard wordt.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

14 reacties

  • Reply Joyce

    Ik kreeg het mengsel niet ‘vast’ ?
    Ook niet met extra toevoeging van olie!

    27 juni 2017 at 19:53
    • Reply Suzanne

      Aah wat vervelend om te horen 🙁 ook niet nadat ze in de vriezer zijn geweest?

      28 juni 2017 at 10:09
    • Reply kéké

      hey joyce, ik had dat ook, maar heb gedroogde kokosrasp gekocht en dat is mocht misschien niet. ik heb dan beetje water toegevoegd, na wat meer olie. en dan lukte het wel.

      21 juli 2017 at 18:38
  • Reply Anneke

    Ik heb ze gemaakt ze waren heerlijk. Ze waren goed gelukt.
    Ga ze zeker weer maken.

    8 juli 2017 at 21:17
    • Reply Suzanne

      Wat goed om te horen! ??

      8 juli 2017 at 22:36
  • Reply Maartje

    Ik heb een vraagje…hoeveel koolhydraten zitten er in 1 bounty?

    20 juli 2017 at 15:13
    • Reply Suzanne

      Daar kan ik je helaas niet aan helpen.

      20 juli 2017 at 15:16
    • Reply Joyce

      De samenstelling van de bounty per ingrediënt optellen. Gedeeld door 6.
      Bv khd vet en eiwit. Zo doe ik het. Ik ga ze zeker maken😋

      14 februari 2022 at 17:31
  • Reply Sandra

    Ik ga ze zo proberen te maken, zin in en ik ben benieuwd!
    Maar een vraagje, ik dacht dat dit een vegan blog was of heb ik dat mis? (Omdat je honing in het recept hebt staan?)
    Ik ga lekker voor de mapje siroop
    Bedankt voor het recept!

    20 juli 2017 at 18:38
    • Reply Suzanne

      Hi Sandra, klopt! Alleen ben ik pas vegan sinds 1 april dit jaar. 🙂 Maple syrup zal vast lukken, eet smakelijk alvast!

      20 juli 2017 at 18:52
  • Reply Sandra

    En dat is natuurlijk Maple Siroop
    Hihi ‘mapje siroop’ stomme autocorrect

    20 juli 2017 at 18:40
  • Reply Manda

    Heerlijk! Ik heb agavesiroop gebruikt, en omdat wij van zoet houden nog een lepel Stevia kristalsuiker toegevoegd.

    11 oktober 2017 at 15:27
  • Reply Nadine

    Hi Susanne
    Wat is maple syrup ? En waar kan je dit kopen?

    5 juni 2018 at 17:45
    • Reply Suzanne

      Hi Nadine, maple syrup heet in het Nederlands esdoornsiroop. Je kunt het bij biosupermarkten kopen maar ook in de meeste gewone supermarkten, waar het meestal bij de honing in de buurt staat.

      8 juni 2018 at 10:57

    reageer

    Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star