Choco havermout koekjes

Heerlijke en verantwoorde koekjes gemaakt van havermout. Deze maak je zonder oven en zijn in een letterlijke handomdraai klaar. Lekker bij de koffie of thee!

Ingrediënten
290 gram havermout
120 ml. ahornsiroop (maple syrup)
160 ml. pindakaas
120 ml. kokosolie
30 gram cacaopoeder
2 theelepels vanille extract
snufje zout

Bereidingswijze
Doe de ahornsiroop, pindakaas en kokosolie in een steelpan en laat op een zacht vuur al roerende smelten. Doe de havermout, cacaopoeder, vanille extract en zout in een kom en meng. Giet het natte mengsel erbij en roer goed door. Maak er kleine balletjes van en druk deze iets plat. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat of bord en zet een kwartiertje in de vriezer. Bewaar in de koelkast.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply Linda

    Moeten die niet in de oven?

    22 november 2017 at 19:37
    • Reply Suzanne

      Hi Linda, nee dit zijn zogenaamde no-bake koekjes. 🙂

      23 november 2017 at 17:03

    reageer