Life Lately #6

Allereerst, de beste wensen aan alle lezers van wateetjedanwel.nl! Ik hoop dat jullie ook dit jaar dit blog weten te vinden. Cheers op een mooi, gezond, diervriendelijk en gewoon supertof nieuw jaar! Eerst eens even terugblikken naar de afgelopen weken in deze Life Lately nummer 6.

Donderdag 15 december 2016
Oh my. Vanavond eet ik samen met mijn vriend Fabien een hapje in de Markthal: ik heb namelijk goede dingen gelezen over een tentje genaamd Supersauer waar ze vega bibimhap verkopen. Dit gerecht is helemaal nieuw voor ons, dus we weten eigenlijk niet goed wat we moeten verwachten. Dit zegt Wikipedia: Bibimbap is een populair Koreaans gerecht. Het woord betekent letterlijk gemixte rijst of gemixte maaltijd en bestaat uit rijst met een aantal groenten die door elkaar gemixt worden. Wij zeggen nu eigenlijk gewoon: holy mother of God, wat is dit lekker en wat gaan we dit zo nog vaak eten. We drinken er een heel lekker blikje perensap bij. Heel veel hartjes voor dit gerecht, waarvan ik binnenkort een versie ga proberen te maken thuis. Wordt vervolgd!

Na het eten lopen we nog een rondje door de Markthal die in kerstsferen is. We wonen er vlakbij en komen er regelmatig, maar het blijft gewoon leuk om er doorheen te wandelen. Vooral ‘s avonds zoals nu op een doordeweekse dag, dan is het er vaak heel rustig! We maken een selfie. Gewoon omdat het kan! 🙂

Zaterdag 17 december 2016
Voor het eerst sinds jaren staat er een kerstboom in de woonkamer. De katten kijken er gelukkig niet naar om, mooi! Snoopy heeft sinds een poosje iets nieuws ontdekt: dan gaat ze met het voorste gedeelte van haar lijfje over onze schouder hangen. Heel fijn, zo’n warme spinnende sjaal in deze koude tijden!

Vrijdag 23 december 2016
Zoals ik hier vertelde heb ik vorig jaar het 10,000 stappen per dag principe ontdekt en ben daar heel enthousiast over. Tot nu toe droeg ik om mijn stappen bij te houden de Jawbone om mijn pols, vanaf vandaag vervang ik die door de superdeluxe smartwatch Vivoactive HR van Garmin. Binnenkort een uitgebreide review over dit product! Bonbon keek haar ogen uit. 😀

‘s Avonds ging ik met een paar vriendinnen uit eten. Ik zal het restaurant niet noemen, want ik heb er niks anders over te zeggen dat we zeer teleurgesteld waren over de ontvangst, bediening en het eten zelf. Die ervaring laten we maar in 2016, zal ik maar zeggen. Gelukkig was het gezelschap wel fijn en kreeg ik lekkere cadeautjes helemaal uit Australië meegenomen door twee van de dames. Heerlijk: echte Lamingtons. Toevallig maakte ik die onlangs voor het eerst. En Tim Tams, deze had ik nog nooit gegeten wow wat zijn die waanzinnig lekker!

Zaterdag 24 december 2016
Op kerstavond krijg ik een prachtig cadeau van Fabien: een Nutribullet! Ik ben er heel blij mee, deze kan mooi de keukenmachine vervangen die ik nu in gebruik heb. Op zich een prima ding, maar heeft veel moeite met lastig te vermalen ingrediënten zoals dadels.

Zondag 25 december 2016
Vandaag vieren we kerst samen met Fabien’s moeder en broer. Op het menu staat kaasfondue, maar omdat ik dat niet lust maak ik er ook deze slataco’s met vegetarische kip bij. Iedereen vindt het heel lekker! Zo zie je maar dat vega en niet-vega prima kan tijdens kerst!

Maandag 26 december
Vandaag gaan we naar de film. Niet helemaal mijn smaak, maar ik besluit het een kans te geven: Star Wars Rogue One: A Star Wars Story. Laat ik het er maar op houden dat ik het fijn vond dat mijn vriend er van genoot! 🙂 Na de film besloten we een hapje te eten bij het pas geopende restaurant in het Pathe complex aan het Schouwburgplein: Charlie’s Rotterdam. Ideaal: na (of voor) de film kun je daar terecht voor een snelle hap. We kozen allebei een broodje braadworst, ik de vega versie uiteraard. Het leuke aan dit restaurant is dat er Rotterdamse producten geserveerd worden: koffie van Heilige Boontjes, bier van Kaapse Brouwers en wow, wat was de gember drank van het Schiedamse Loopuyt Gin & Tonic lekker! Er heerst een relaxte sfeer en de inrichting is helemaal van deze tijd. Op de tafels liggen magazines, waaronder het Rotterdamse Gers. Ja: helemaal fijn deze tent!

Woensdag 28 december
Vandaag wordt mijn kerstcadeautje aan mezelf bezorgd: twee boeken die ik graag wil lezen! Ik lees meestal boeken op mijn e-reader, maar voor sommige maak ik een uitzondering. Heel benieuwd naar de bestseller The Little Book Of Hygge en de gebundelde columns van de hilarische schrijfster Marion Keyes.

Donderdag 29 2016
Net als de rest van zo’n beetje heel Nederland heb ik het nu ook te pakken: de verkoudheid die heerst. Griep is het niet echt, want ik heb geen koorts. Wel voel ik me lamlendig en snotter wat af. Gelukkig duurt het niet lang: alles bij elkaar een dag of drie. Zou dat dan toch komen door dit anti-verkoudheids drankje? 🙂

Vrijdag 30 december 2016
Vandaag maak ik mijn eerste wandeling met mijn nieuwe smartwatch om. Het is even uitzoeken hoe alles werkt, maar ik heb het al snel door. Wat een fijn ding! Review volgt snel.

Zaterdag 31 december 2016
Het is de laatste dag van het jaar! Buiten klinkt in de ochtend al veel geknal van vuurwerk. Snoopy ligt al graag dicht tegen me aan, maar nu helemaal.

Oudejaarsavond vieren Fabien ik samen, rustig thuis. Wel zo fijn voor de katten!

Want die zijn niet blij met het toenemende geknal buiten. Bonbon en Snoopy zoeken troost bij elkaar, in een donker hoekje in één van de inbouwkasten.

Dat was het voor 2016. Op naar een mooi, gezond en diervriendelijk nieuw jaar!

Disclaimer: Dit artikel bevat een aantal affiliate links naar Bol.com. Wanneer jij iets aanschaft via het klikken op zo’n link, krijg ik een klein percentage. Dat gebruik ik weer om wateetjedanwel.nl nog beter te maken! 🙂 Kijk ook eens naar de webshop die ik bij Bol.com heb gemaakt. Happy shopping!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

 • Reply Caroline

  Vraagje: ik wilde The little book of Hygge aanschaffen via de link op jouw site, maar ik word doorverwezen naar een boek dat nog moet verschijnen? Is het niet gewoon dit boek dat jij hebt? https://www.bol.com/nl/p/little-book-of-hygge/9200000057456869/

  10 januari 2017 at 16:28
  • Reply Suzanne

   Hi Caroline, wat leuk dat je het boek wil kopen! Ik heb de link aangepast, had gelinkt naar een nog te verschijnen editie. Bedankt voor de melding!

   11 januari 2017 at 10:04

  reageer