Goede voornemens

Een verlaat lijstje met mijn goede voornemens voor het nieuwe jaar, wat eigenlijk hoor je die vlak voor Oud & Nieuw te maken, toch? Nou ja, kan ik meteen de voortgang ervan erbij vermelden! En ja, natuurlijk: negen van de tien goede voornemens loopt uit op niets. Maar toch wil ik de mijne doen laten werken. Het zijn er drie!

COLA LIGHT
Mijn downfall, mijn zwakke plek: cola light. Ik ben al eens eerder bijna een jaar gestopt en toch, beetje bij beetje weer verslaafd geraakt. Ik hou mezelf voor dat het me, in een periode van een behoorlijke crisis in 2010 in één keer is gelukt om te stoppen met het kettingroken dat ik toen al vele jaren deed. Cold turkey. Dus ik kan dit. Ik ga ervoor. Tot nu toe ben ik 4 dagen clean en ik mis het, maar geef er niet aan toe. Ik weet uit ervaring dat het gemis na een poosje weg-ebt en het de normaalste zaak van de wereld wordt dat ik water drink. Voorlopig wel met bubbels, dat wel. Om het nog een beetje te doen laten lijken op dat vreselijk slechte en ongezonde maar oh zo lekkere cola light.

10,000 A DAY (KEEPS MAAT XL AWAY)
In het voorjaar van vorig jaar begon ik ermee: 10,000 stappen per dag. Dit schijnt heel gezond te zijn voor de mens en is een ideale manier om in conditie te blijven. Perfect voor mensen zoals ik die voor geen goud een stap in een sportschool willen zetten of een teamsport type zijn. Ik wandel het liefst alleen met hooguit een Stromae of Waylon zingend door mijn oordopjes. Gedachten op nul en gaan. Sinds kort heb ik een nieuwe stappenteller of nee: smartwatch met stappenteller waarbij ik nóg beter kan zien hoeveel ik beweeg. Dat motiveert enorm! Mijn streven is om minimaal 10,000 stappen per dag te zetten. Lukt dat (vaak) niet, dan compenseer ik dat door op dagen met meer tijd (of puf) een tandje harder te zetten en meer stappen te maken. Ik wil die superfijne kledingmaat 38-40 wel behouden, natuurlijk. 🙂

THINK HAPPY THOUGHTS
Weg met negativiteit in alle vormen: in ‘real life’, op social media. Life’s too short, zoal ik hier al liet weten in mijn terugblik naar 2016.

WAT EET JE DAN WEL
Het gaat lekker met wateetjedanwel.nl: over de afgelopen periode kan ik terugkijken op een tijd waarin dit blog in korte tijd enorm gegroeid is. Zeker sinds het een heus bedrijf is geworden! In mijn hoofd zweven wel 1001 ideetjes en plannen om het allemaal nóg leuker te maken. Er zijn mooie samenwerkingen ontstaan en er liggen er al een paar in de nabije toekomst!

Dat waren mijn goede voornemens voor dit moment. Heb jij ook goede voornemens gemaakt voor het nieuwe jaar?

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer