Wat eet je dan wel is een onderneming!

Eerder deze maand is Wat eet je dan wel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel! Een spannende stap, die dit blog nog dierbaarder en belangrijker voor me maakt. Wat er allemaal aan vooraf ging en hoe de inschrijving zelf verliep, vertel ik je in dit artikel. Ik strooi virtuele confetti en serveer hierbij vegan taartjes aan jullie allemaal!

Wat eet je dan wel is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Hoera!

Wat eet je dan wel is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Hoera!

Eigen tijdschriftje
Net als nu, was ik als kind al dol op tijdschriften. Thuis waren we geabonneerd op een heleboel: van Tina tot Hitkrant en van Margriet tot Story. En ik verslond ze allemaal. Sinds die tijd droomde ik ervan om bij zo’n tijdschrift te werken op de redactie. Wat kon er nou leuker zijn dan stukjes schrijven, er passende beelden bij te zoeken en daar dan ook nog eens voor betaald worden? Ik was naast lezen altijd bezig met schrijven. Korte verhaaltjes, gedichtjes, van alles eigenlijk. Schreef meterslange brieven naar penvrienden over de hele wereld. En ik had rond mijn achtste een eigen bedrijfje opgezet genaamd Suus & Spons: ik waste auto’s, brommers en fietsen. Nu vond ik daar zelf heel weinig aan, aan dat soppen en poetsen. Veel leuker vond ik het om flyers en magazines te maken voor mijn klanten. Helaas heb ik al die zelfgemaakte blaadjes en briefjes inmiddels niet meer, dus wat was ik blij met een ‘prijzenlijst’ die laatst bij het opruimen bij mijn vader tevoorschijn kwam:

KOOPJES MAAND!!!! bij Suus & Spons. Ja ja, those were the days. Toen er nog geen internet of euro bestond maar je tekende met potloden en je je prijzenlijst in Hollandse guldens samenstelde.

KOOPJES MAAND!!!! bij Suus & Spons. En P.S.: Niet goed, geld terug! Ja ja, those were the days. Toen er nog geen internet of euro bestond maar je typte op de Windows-loze computer van je vader, je je logo tekende met viltstiften en de prijzenlijst in Hollandse guldens werd weergegeven.

Puberteit
Kortom, ik hield van lezen en schrijven en mezelf creatief te uiten. Ik heb qua opleiding als enige de Mavo afgemaakt, hoewel ik absoluut meer in mijn mars had en beter kon: de puberteit kwam er alleen even tussen. Ik vond make-up, muziek en winkelen veel belangrijker dan die saaie leerboeken. Ik wilde geld verdienen: met wat ik later ging worden in de toekomst hield ik me totaal niet bezig.

Zonde? Misschien. Ik weet zeker dat ik me had vermaakt op een plek als de school voor de Journalistiek. Misschien had ik nu zelfs wel op zo’n gedroomde redactie gezeten. Of niet. Who knows? Zodra ik niet meer leerplichtig was ging ik werken in de supermarkt van mijn ouders. Pas na mijn 25e rolde ik met veel geluk in de wereld van webdesign en heb mezelf veel aangeleerd op dat gebied. Sinds drie jaar en een beetje blog ik hier op wateetjedanwel.nl en pas sinds een half jaar ben ik er echt serieus mee bezig en krijg ik er steeds meer plezier in om te bloggen. Feit is dat ik nu uiteindelijk toch doe wat ik leuk vind, waar ik goed in ben en ik mijn creatieve kant blij mee maak. Eigenlijk zou je dit blog ook een tijdschrift kunnen noemen. Ben ik mijn eigen redactie en zijn jullie (zeer gewaardeerde) bezoekers mijn lezers. Tof!

Wat eet je dan wel vierde op 21 augustus dit jaar haar derde verjaardag. Yay!

Wat eet je dan wel vierde op 21 augustus dit jaar haar derde verjaardag. Yay!

Afgelopen zomer begon ik wat opdrachten te krijgen. Sindsdien voelt het serieuzer, echter. Twee weken geleden zette ik een spannende stap: ik stopte mijn bestaande onderneming. Ik werkte de laatste jaren als zelfstandig ondernemer als webdesigner. Met plezier: na een aantal jaar in loondienst op het web gebied begon ik voor mezelf en heb ook daarvan veel geleerd. Maar al een hele tijd ging het soms op de automatische piloot en vond ik bloggen zoveel leuker. En nu… Is mijn onderneming omgezet naar Wat eet je dan wel! De Engelstalige versie is in de maak: naast schrijven ben ik ook dol op de Engelse taal. Heel veel Engelse soaps (Neighbours, Eastenders) kijken op BBC vroeger als kind save-de letterlijk my ass op de Mavo. Als ik voor dat vak niet die 9 komma nog wat had gehaald op mijn examen had ik mijn diploma nooit gehaald.

Suzaly
Misschien wist je al dat ik naast Wat eet je dan wel nog een blog heb of nou ja, had: Suzaly. Dit blog bestond nog niet zo lang als Wat eet je dan wel en was bedoeld om alles op te plaatsen wat ik hier niet thuis vond horen. Zaken als DIY, make-up, boeken, media en meer. In het begin ging het prima, maar sinds ik steeds serieuzer ben geworden met dit blog het afgelopen jaar, kwam Suzaly steeds meer op de tweede plaats. Ik heb besloten het blog op te heffen en vanaf nu alles hier te plaatsen op Wat eet je dan wel: ook lifestyle, beauty en andere onderwerpen. Het belangrijkste hoofdthema blijft vega en vegan, maar ik vind het te leuk om ook over die andere zaken te schrijven om het helemaal op te geven. Dus smelt alles hier samen als het ware!

Foto: Moëne Photography

Ik aan de Kralingse Plas in oktober 2016 // Foto: Moëne Photography

Stelt weinig voor
Terug naar de inschrijving bij de KvK. Een onderneming wijzigen of inschrijven bij de Kamer van Koophandel stelt in principe weinig voor, maar toch vond ik het spannend. Van te voren maak je online een afspraak bij de vestiging die voor jou het handigst is en voor mij was dat natuurlijk die in Rotterdam. Ik vind dat fijn: zo hoef je niet lang te wachten tot je aan de beurt bent en weet je waar je aan toe bent. Van te voren moet  je al veel invullen op de website: dit scheelt ter plekke heel veel tijd. De afspraak zelf duurde ook nog geen kwartier: de vrouw met wie ik een afspraak had had zich al helemaal ingelezen en meer dan te controleren of alles klopte en mijn handtekening te zetten hoefde ik dan ook niet te doen.

Het gebouw waarin de Kamer van Koophandel in Rotterdam is gevestigd

Het gebouw waarin de Kamer van Koophandel in Rotterdam is gevestigd

Kosten
De kosten vallen mee: een inschrijving kost € 50,00. Een uittreksel van je inschrijving kost € 15,00 en is niet verplicht, maar kan handig zijn omdat je die nog wel eens nodig kunt hebben na je inschrijving. Bij het afsluiten van een zakelijke bankrekening, bijvoorbeeld.

Veel ideetjes
Op het eerste gezicht zal er weinig veranderen voor de bezoeker van Wat eet je dan wel. Ik blijf mezelf en het blog blijft draaien om wat ik het belangrijkste vind: lekker en gezond vega en vegan, met af en toe sneaky ‘slechte’ lekkere dingen tussendoor natuurlijk. Dat afgewisseld met het vervallen van Suzaly de inhoud die daar op te vinden was. Er komen juist alleen maar dingen bij, omdat ik bijna uit elkaar spat van de ideetjes. Leuke winacties, nog meer heerlijke recepten, altijd eerlijke reviews, verslagen van events en dagjes weg en hee wie weet stof ik mijn YouTube kanaal af en overwin ik mijn camera angst. Who knows! 🙂

Transparant en eerlijk
Net zoals ik dat op andere blogs waardeer, zal ik zelf ook transparant en eerlijk blijven over producten en diensten. Wanneer ik iets heb gekregen (een product of dienst) en daarover schrijf, zal ik dat altijd vermelden door middel van deze banner onderaan het desbetreffende artikel.

advertorialDit zal in de toekomst niet veranderen!

Ook voor jou?
Overweeg jij ook om je in te schrijven als blogger bij de Kamer van Koophandel? Of heb je dit inmiddels al gedaan? Ik ben reuze benieuwd, laat het me weten hieronder via een reactie!

Aanrader
Er komt bij ondernemen best veel kijken. En niet alleen bij ondernemen, ook bij bloggen op zich. Wat mag wel en wat niet? Hoe zit het met een belasting aangifte? Gelukkig is er een heel handig boek geschreven dat zich richt op de (on)geschreven regels voor succesvolle online schrijvers: Wetboek voor Bloggers door Charlotte Meindersma. Ik ben momenteel bezig in dit boek en vind het een waardevolle aankoop: niet alleen kom je veel te weten over allerlei wetten en regels, het inspireert ook en laat praktijkvoorbeelden zien van andere bloggers.

Het Wetboek voor Bloggers is onder andere hier te bestellen.

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

 • Reply Charlotte

  Hi! Ik kom je blogpost nu pas tegen. Van harte gefeliciteerd! Ho eenvoudig het inschrijven ook is, het is nu eenmaal toch het échte begin van je onderneming. Dus dat snap ik helemaal! Heel veel succes met je bedrijf! (En mocht je eens vragen hebben, stel ze gerust hoor. Niet alles past in één boek tenslotte).

  31 oktober 2016 at 14:11
  • Reply Suzanne

   Dank je wel! Je boek is echt een uitkomst. Als ik nog ergens tegenaan loop, weet ik je zeker te vinden.

   31 oktober 2016 at 14:26

  reageer