Momenteel is het aardbeientijd, deze duurt van ongeveer mei t/m augustus. Mooi moment om deze lekkere vegan cheesecakes te maken.
Ingrediënten
bodem
1 cup/150 gram amandelen
1/2 cup/75 gram dadels
1/4 cup/25 gram geraspte kokos
1,5 tbsp/45 ml. citroensap
vulling
1,5 cup/210 gram rauwe cashewnoten
90 ml. citroensap
1/4 cup/85 gram maple syrup of agave siroop
30 ml. kokosolie
1/2 tbsp/7,5 ml. vanille extract
topping
ongeveer 4-5 verse aardbeien
extra aardbeien om te garneren
30 ml. kokosolie
Benodigdheden
muffin bakblik
Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine tot het deeg wordt.
Verdeel het deeg in gelijke balletjes en leg deze in het muffin bakblik. Druk de balletjes plat en druk stevig aan.
Maak de keukenmachine schoon en meng de ingrediënten voor de vulling tot het een glad mengsel is geworden.
Verdeel de vulling over de bodems in het muffin bakblik, laat ruimte over voor de aardbeien topping.
Meng de ingrediënten voor de topping in de keukenmachine en verdeel deze over de laagjes vulling. Garneer met plakjes aarbei.
Zet een uur in de vriezer.
Het recept komt hier vandaan.
3 reacties
A wauw, deze klinken echt top! En zo zien ze er ook uit 😉
27 mei 2015 at 12:41Liefs
honing is niet vegan (er zit daar heel wat bijenleed achter), is er een alternatief voor de honing?
28 mei 2015 at 07:56Dat is een foutje inderdaad, bedankt voor je reactie, dat moet natuurlijk maple syrup of agave siroop zijn!
28 mei 2015 at 08:01