Deze havermoutkoekjes zijn zo onwijs lekker: chewy én vegan! Makkelijk te maken en ideaal als Halloween traktatie.
Ingrediënten
90 gram fijngemalen havermout
125 gram havermout
125 gram rietsuiker
1/4 tsp zout
90 gram geraspte kokos
135 ml. gesmolten kokosolie
1 tbsp/8 gram gebroken lijnzaad
2 tbsp/ 30 ml. maple syrup
1/2 tsp baking soda
45 ml. water
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng de fijngemalen havermout, havermout, rietsuiker, geraspte kokos, zout en gebroken lijnzaad in een grote kom. Meng de maple syrup met de kokosolie en voeg de baking soda toe. Giet dit samen met het water bij het droge mengsel en roer goed door. Maak gelijke balletjes van het deeg en leg deze op de bakplaat. Druk de balletjes plat. Bak in de oven voor 15-20 minuten of tot ze beginnen te kleuren. Laat ze minimaal een kwartier afkoelen, het liefst op een bakrooster. Bewaar ze in een goed afgesloten koektrommel of bewaardoos.
Nog meer Halloween inspiratie? Kijk dan eens hieronder! (let op: niet alles is vegan)
2 reacties
Lekker zeg, weer zo’n makkelijk en verrukkelijk recept. Ideaal ook om met de kids te maken!
19 oktober 2016 at 11:19Thanks! 🙂 Leuk om te horen.
20 oktober 2016 at 12:26