Matcha donuts

Matcha is hartstikke goed voor je: het is Japanse groene thee poeder en bevat 10 keer meer antioxidanten dan normale groene thee. Hartstikke fijn, maar het is dankzij het mooie kleurtje ook heel geschikt als kleurstof voor heerlijke donuts! Inclusief eetbare oogjes (zelfgemaakt!) wat het een ideale lekkernij voor tijdens Halloween maakt. 

Ingrediënten voor 12 stuks

  • 400 gram bloem
  • 100 gram rietsuiker
  • 2 theelepels baking soda
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 360 ml. plantaardige melk
  • 1/4 cup pindakaas
  • 60 ml. appelciderazijn
  • 1 theelepel vanille extract
  • olie, om in te vetten
  • 1 cup poedersuiker
  • 3 eetlepels matcha
  • 3 eetlepels plantaardige melk
  • eetbare oogjes, kijk hier voor het recept

Benodigdheden

  • donutbakblik

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 190 graden. Meng de bloem, rietsuiker, baking soda, bakpoeder en zout in een grote kom. Meng de plantaardige melk, appelciderazijn, pindakaas, vanille extract in een andere kom en voeg dit mengsel toe aan de andere kom. Vet het donutbakblik in en vul het met het beslag, eventueel door het beslag in een stevige plastic zak te scheppen, een hoekje ervan af te knippen en het beslag in de vorm te spuiten. Bak de donuts voor ongeveer 12 minuten. Maak het glazuur door de matcha te mengen met de poedersuiker en plantaardige melk. Doop de donuts voor de helft hier in en druk twee oogjes op elke donut.

Nog meer Halloween inspiratie? Kijk dan eens hieronder! (let op: niet alles is vegan)

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer