Halloween: 4 makkelijke DIY’s

Nog eventjes en dan is het weer Halloween: de uit Amerika overgewaaide feestelijke traditie die hier steeds populairder begint te worden. Sinds september liggen de winkels vol met griezelige verkleedsets, decoraties en snoepgoed. Ik maakte 4 DIY’s die je eenvoudig en snel in elkaar zet: maar hierbij geldt een kleine moeite, groots effect!

SPOOKY LICHTJES
Deze starende mummies zijn in een mum van tijd gemaakt, maar geven zulk gezellig licht ’s avonds! Gebruik voor de veiligheid wel led-theelichtjes.

Je hebt nodig:
lege glazen potten
verband
plastic oogjes
lijmpistool
led-theelichtjes

Zo maak je het:
plak het uiteinde van een stuk verband vast aan een glazen pot. Wikkel het om de pot heen en lijm het goed vast. Plak twee oogjes bovenaan de pot. Zet er een ledlichtje in en klaar!

halloween-5

halloween-6

SPOOK LOLLIES
Leuke traktatie voor de trick-or-treaters aan de deur! Heel makkelijk te maken maar het ziet er zo mooi uit.

Je hebt nodig:
lollies, check hier welke vegan zijn
witte papiere zakdoekjes of tissues
touw
schaar
zwarte stift
eventueel een blok steekschuim

Zo maak je het:
Vouw de zakdoekjes of tissues om de lollies en bind vast met een stukje touw. Teken met een stift oogjes en een mond op de lollies. Ik legde de spook lollies op een in verband gewikkeld dienblad maar je kunt ze ook in een blok steekschuim rechtop steken voor een leuk effect. Of presenteer ze in een Halloween emmertje, de oranje emmer op de foto kocht ik bij Xenos voor een euro.

halloween-2

halloween-1

halloween-3

EETBARE OOGJES (VEGAN)
Met deze eetbare oogjes maak je in een handomdraai een stuk fruit of bijvoorbeeld een plak cake ‘halloween proof’. Ze zijn makkelijk te maken én vegan! Kijk naar dit artikel om te zien hoe je ze maakt.

halloween-8

SCARY SPOONS
Deze griezelige lepels zijn ideaal als opscheplepels voor salades of om in een pot snoepjes te steken. Ook deze heb je in een paar minuten gemaakt!

Je hebt nodig:
houten wegwerplepels (ik kocht deze bij Xenos)
verband
plastic oogjes
lijmpistool

Zo maak je het:
Lijm het uiteinde van een stuk verband aan de onderkant van het handvat van de lepel vast. Wikkel het verband om de bovenkant heen en lijm het goed vast. Plak er twee oogjes op.

halloween-7 halloween-9

Nog meer Halloween inspiratie? Kijk dan eens hieronder! (let op: niet alles is vegan)

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer