Halloween: vegan eetbare oogjes

Volgende maand is het Halloween! Ik ben alvast de keuken in gegaan om wat recepten uit te proberen die daarvoor van pas komen. Om te beginnen eetbare oogjes, die er super tof uit zien op allerlei baksels! Ik dacht dat ik die wel even in de winkel kon kopen. Ik had ze al zo vaak zien staan: in allerlei kleurtjes. Dat is toch vast alleen suiker, dacht ik. Nou niet dus! Alle oogjes die ik heb kunnen vinden, zowel in de winkels als online bevatten dierlijke toevoegingen. Ofwel gelatine of stoffen als schellak.

Gelukkig vond ik online een geweldig recept voor eetbare oogjes die geen dierlijke ingrediënten bevatten. Ze zijn makkelijk om te maken in slechts een “ogen”-blik 🙂 en het kost bijna niks!

Ingrediënten
1 cup/150 gram poedersuiker
1 tsp/4 gram maizena
1 tbsp/ 15 ml. corn syrup (ik kocht dit bij de Jumbo)
2 tsp/10 ml. plantaardige melk
1/4 tsp amandelextract (of vanille extract)
mini chocolate chips*

*Het is even zoeken voor vegan mini chocolate chips, maar ik heb ze onlangs nog in België gekocht. Ze zijn ook in sommige biosupermarkten en online verkrijgbaar!

Bereidingswijze
Meng de poedersuiker met de maizena. Voeg de overige ingrediënten behalve de mini chocolate chips toe en meng tot een dikke pasta. Doe deze pasta in een ziploc zakje waar je vervolgens een klein hoekje vanaf knipt. Ik gebruikte een decoreerstift van de Wibra die maar 1 euro kost. Bekleed een bakplaat met bakpapier en spuit kleine rondjes met het zakje of stift, van de witte pasta. Druk vervolgens een mini chocolate chip in ieder rondje, doe dit snel, want anders wordt de pasta hard. Herhaal tot de pasta op is. Laat de oogjes minimaal 24 uur op het aanrecht afgedekt staan zodat ze kunnen uitharden.

Halloween: vegan eetbare oogjes

Halloween: vegan eetbare oogjes

Halloween: vegan eetbare oogjes

Halloween: vegan eetbare oogjes

Halloween: vegan eetbare oogjes

Halloween: vegan eetbare oogjes

Nog meer Halloween inspiratie? Kijk dan eens hieronder! (let op: niet alles is vegan)

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer