Mummy donuts

Lekkere creepy donuts voor Halloween! 

Ingrediënten voor 12 stuks

  • 400 gram bloem
  • 100 gram rietsuiker
  • 2 theelepels baking soda
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 360 ml. plantaardige melk
  • 1/4 cup pindakaas
  • 60 ml. appelciderazijn
  • 1 theelepelvanille extract
  • olie, om in te vetten
  • vegan pure chocolade
  • 1 cup poedersuiker
  • 3 eetlepels plantaardige melk
  • eetbare oogjes, kijk hier voor het recept

Benodigdheden

  • donutbakblik

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 190 graden. Meng de bloem, rietsuiker, baking soda, bakpoeder en zout in een grote kom. Meng de plantaardige melk, appelciderazijn, pindakaas, vanille extract in een andere kom en voeg dit mengsel toe aan de andere kom. Vet het donutbakblik in en vul het met het beslag, eventueel door het beslag in een stevige plastic zak te scheppen, een hoekje ervan af te knippen en het beslag in de vorm te spuiten. Bak de donuts voor ongeveer 12 minuten. Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron. Maak wit glazuur door de poedersuiker te mengen met de plantaardige melk. Doop de donuts in de chocolade en leg ze met de chocoladekant naar boven op een rooster. Schep het witte glazuur in een plastic zakje, knip een heel klein hoekje ervan af. Spuit voorzichtig lijnen over de donuts en duw op elke donut twee oogjes.

Tip
Je kunt ook de kant en klare witte glazuur van Dr. Oetker gebruiken. Deze is vegan!

Nog meer Halloween inspiratie? Kijk dan eens hieronder! (let op: niet alles is vegan)

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

4 reacties

  • Reply Mevrouw Marloes

    Ik wist niet dat je donuts in de oven kon maken! Dacht dat dat in een frituurpan moest. Nu kan ik dus ook gewoon donuts maken 😀

    25 oktober 2017 at 16:11
  • Reply Eveline

    Hoi Suzanne, Bedoel je in het recept met 1 1/2 plantaardige melk 1 1/2 cup? Dat heb ik nu wel gedaan en wil het graag zeker weten. 🙂 Bedankt!

    11 juli 2020 at 10:16
    • Reply Suzanne

      Hi, inderdaad 1 1/2 cup!

      11 juli 2020 at 11:33
      • Reply Eveline

        Bedankt!! Ze zijn gelukt en super lekker!

        12 juli 2020 at 16:42

    reageer