Mummy donuts

Lekkere creepy donuts voor Halloween! 

Ingrediënten voor 12 stuks
400 gram bloem
100 gram rietsuiker
2 teaspoons baking soda
1 teaspoon bakpoeder
1 teaspoon zout
1 1/2 plantaardige melk
1/4 cup pindakaas
60 ml. appelciderazijn
1 teaspoon vanille extract
olie, om in te vetten
vegan pure chocolade
1 cup poedersuiker
3 tablespoons plantaardige melk
eetbare oogjes, kijk hier voor het recept

Benodigdheden
donutbakblik

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190 graden. Meng de bloem, rietsuiker, baking soda, bakpoeder en zout in een grote kom. Meng de plantaardige melk, appelciderazijn, pindakaas, vanille extract in een andere kom en voeg dit mengsel toe aan de andere kom. Vet het donutbakblik in en vul het met het beslag, eventueel door het beslag in een stevige plastic zak te scheppen, een hoekje ervan af te knippen en het beslag in de vorm te spuiten. Bak de donuts voor ongeveer 12 minuten. Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron. Maak wit glazuur door de poedersuiker te mengen met de plantaardige melk. Doop de donuts in de chocolade en leg ze met de chocoladekant naar boven op een rooster. Schep het witte glazuur in een plastic zakje, knip een heel klein hoekje ervan af. Spuit voorzichtig lijnen over de donuts en duw op elke donut twee oogjes.

Tip
Je kunt ook de kant en klare witte glazuur van Dr. Oetker gebruiken. Deze is vegan!

Nog meer Halloween inspiratie? Kijk dan eens hieronder! (let op: niet alles is vegan)

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Mevrouw Marloes

    Ik wist niet dat je donuts in de oven kon maken! Dacht dat dat in een frituurpan moest. Nu kan ik dus ook gewoon donuts maken 😀

    25 oktober 2017 at 16:11
  • reageer