Nog even en het is weer Halloween: tijd voor spooky lekkernijen! Deze mummy bananen zijn in een mum van tijd klaar. 😉 En ze zijn ook nog eens vegan!
Ingrediënten
bananen
vers bladerdeeg*
rozijnen of deze eetbare oogjes
*er zijn verschillende soorten vegan bladerdeeg te koop. Ik kocht bijvoorbeeld de verse bladerdeeg op rol uit de koeling bij Albert Heijn.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de bladerdeeg in smalle repen. Haal de schil van de bananen en snij ze eventueel doormidden of laat ze heel. Wikkel de reepjes bladerdeeg om de bananen en laat aan één kant ruimte vrij voor de oogjes. Steek de rozijnen als oogjes in de bananen of plak met een mengsel van poedersuiker en water als lijm de eetbare oogjes er voorzichtig op.
Nog meer Halloween inspiratie? Kijk dan eens hieronder! (let op: niet alles is vegan)
1 reactie
Ah, dat moet heerlijk zijn, banaan met bladerdeeg!
11 oktober 2016 at 10:25Ik heb laatst voor het eerst Tante Fanny bladerdeeg gekocht bij de Jumbo, ook vegan, ik ga er snel wat mee maken!
Liefs