Halloween: vegan heksenvingers

Nog eventjes en het is weer zo ver: op 31 oktober is het Halloween. Ik maakte alvast deze heksenvingers, zien ze er niet geweldig eng uit? Ze smaken ook nog eens heel goed. Natuurlijk zijn ze vegan! 

Ingrediënten voor rond de 40 stuks
250 gram plantaardige margarine *, op kamertemperatuur
125 gram poedersuiker
1 teaspoon amandel extract
1 teaspoon vanille extract
1 portie ei-vervanger **
400 gram bloem
1 teaspoon bakpoeder
aardbeienjam
blanke garneeramandelen

* ik gebruikte een pakje plantenmargarine van het huismerk van Albert Heijn
** zoals No Egg van Orgran, dit is poeder dat je aanlengt met water. Het heeft hetzelfde effect in baksels als ei! Kijk hier om te zien hoe het er uit ziet.

Bereidingswijze
Meng de zachte margarine met de poedersuiker. Voeg de amandel- en vanille extract en ei-vervanger toe en meng goed door. Meng dan de bakpoeder en de helft van de bloem er door. Voeg daarna de rest van het bloem toe en meng tot een soepel deeg. Leg het deel een half uurtje in de koelkast. Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een bakblik in met wat (kokos) olie en/of bakpapier. Verdeel het deeg in gelijke stukjes en rol er balletjes van. Je kunt dit op gevoel doen of het afwegen, wat ik deed. Ik gebruikte balletjes deeg van ongeveer 15 gram per stuk.

Rol een balletje uit tot een langwerpige vorm. Druk met je vinger twee inkepingen in en duw een amandel bovenin het deeg als nagel.

Maak met een mes inkepingen in de vinger.

Verwijder de amandel, breng een heel klein beetje jam aan onderin de holte waar de ‘nagel’ komt en duw de amandel weer terug.

Doe dit met alle balletjes deeg en leg ze op de bakplaat. Let op: het deeg loopt tijdens het  bakken iets uit dus geef de vingers voldoende ruimte, leg ze niet te dicht tegen elkaar aan. Bak de koekjes voor ongeveer 20 – 25 minuten en laat ze afkoelen.

Serveer eventueel met aardbeienjam om te dippen.

Nog meer Halloween inspiratie? Kijk dan eens hieronder! (let op: niet alles is vegan)

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer