Vegan Junk Food Bar Amsterdam

Op Koningsdag werd dit jaar een wel heel bijzonder nieuw restaurant geopend in Amsterdam: de Vegan Junk Food Bar. Het was zo’n succes, dat er diezelfde avond niets meer te bestellen viel: uitverkocht. Dit gebeurde daarna nog een aantal keer. Hoe duidelijker kan het zijn dat er een toenemende vraag is aan vegan voedsel? De tweede vestiging is inmiddels ook geopend en beiden zijn meer dan geslaagd te noemen. Alleen… ik had dit nog steeds niet zélf ervaren. Hoogste tijd voor een bezoekje dus! 

Minimalistisch interieur
De eerste vestiging is gelegen aan het Staringplein. Het interieur is minimalistisch en stijlvol en in lijn met het logo: veel zwart wit. De muren zijn betegeld met witte tegels en bij mooi weer kun je buiten zitten, wat wij deden.

Geheel plantaardige kaart
Wat een luxe: alles op de kaart ‘mag’ ik eten, dus ik hoef nergens op te letten. Yay! De kaart is overzichtelijk: er is keuze uit burgers, sandwiches, friet, snacks, drankjes en ook aan kinderen is gedacht: een kindermenu is mogelijk. Qua desserts is er Professor Grunschnabel verkrijgbaar.

Hapjes
Wat een keuzes! We besluiten allerlei hapjes te bestellen met een drankje er bij. Yummy! We nemen de krokante zeewier bites, mediterreaanse kaasloempia’s en bitterballen en een citroen gember ijsthee van Thijstea.

Wow
Wat ziet het er geweldig uit! De snacks zijn besprenkeld met sesamzaad en bosui. Het is allemaal zo lekker: zelfs de zeewierhapjes vind ik zalig terwijl ik helemaal niet dol ben op zeewier. Het is zelfs mijn favoriet van alle drie!

Aanrader, ook voor niet-vegans
Ook voor niet-vegans is deze zaak echt een aanrader. Ik ben heel benieuwd naar de andere vestiging en de rest van de kaart, wordt vervolgd! En ondertussen ga ik duimen dat er uitbreiding komt in Rotterdam!

Ben jij al naar de Vegan Junk Food Bar geweest?

Vegan Junk Food Bar – burger bar
Staringplein 22
1054 VL Amsterdam
Maandag t/m zondag: 12.00 uur – 22.00 uur

Vegan Junk Food Bar – restaurant
Marie Heinekenplein 9 – 10
1072 MH Amsterdam
Maandag t/m zondag: 11.00 uur – 01.00 uur

Website | Facebook | Instagram

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer