De Vegetarische Slager bapao (vegan!)

Het assortiment van De Vegetarische Slager is afgelopen week uitgebreid met een nieuw product: bapao! Het mooie is is dat dit broodje niet alleen vegetarisch is, maar ook geschikt voor veganisten. De No Beef Ketjap Bapao is helemaal plantaardig en ik probeerde ‘m uit. BAP-WOW!

Betaalbaar
De bapao’s kun je vinden in het koelschap bij Albert Heijn. De verpakking is mooi vormgegeven. Een broodje is heel betaalbaar: € 1,09.

Magnetron
Zoals bij andere bapao’s ook het geval is, moet je wel beschikken over een magnetron. Na 40 seconden op 700 watt is het broodje klaar! Edit: je kunt ze ook stomen, schrijft Sandra hieronder in de reacties. Goed nieuws voor iedereen zonder magnetron! 

Geen kleffe hap
Geen kleffe, smaakloze hap deeg met weinig vulling, in tegendeel: het broodje is goedgevuld met een lekker gehaktmengsel. Het is goed gekruid en gewoon helemaal prima.

Zelf maken
Wist je dat je bapao broodjes ook zelf kunt maken? Kijk maar eens naar dit recept.

Maar heb je weinig tijd of er gewoon geen zin in, dan is de bapao van de Vegetarische Slager een meer dan prima alternatief. Ik ben nu al benieuwd waar deze vegaslager hierna mee komt!

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

4 reacties

 • Reply Sandra

  Ik ga ze gauw eens proberen! Deze bapao kun je ook stomen, ik heb geen magnetron en in de stoompan werkt prima! Nog een tip: de Jumbo bapao is ook gewoon vegan!

  28 september 2017 at 10:40
  • Reply Marieke

   Sandra, you made my day! Ik wilde net reageren met dat ik geen magnetron heb en of ik het zou kunnen stomen, en nu lees ik dat dat zo is! Ik ga het snel proberen!!

   28 september 2017 at 14:18
  • Reply Suzanne

   Dank voor de tip Sandra, ik zal het hierboven in het artikel erbij vermelden!

   28 september 2017 at 15:47
 • Reply Yuan Ay

  Sterker nog, bapao behoor je volgens originele traditie te stomen. Mijn Chinees-Indische moeder maakte iedere zondag bapao. Om op te warmen: stomen. De magnetron is bovendien slecht voor al het voedsel, het vernietigt de celstructuur van het voedsel.

  4 november 2019 at 13:14
 • reageer