Vegan bapao

Wist je dat je bapao’s vrij gemakkelijk zelf kunt maken? Ik probeerde het uit en lekker dat ze zijn!

Ingrediënten voor 4 stuks

  • 2 cm. verse gember
  • 1 teentje knoflook
  • olie, om in te bakken
  • 175 gram plantaardig gehakt
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 100 ml. plantaardige melk
  • chilisaus

Benodigdheden

  • stoommandje
  • bakpapier

Bereidingswijze
Schil en rasp de gember. Pers de knoflook met een knoflookpers. Verhit wat olie in een wok of koekenpan en bak het gehakt. Voeg na een paar minuten de knoflook, gember en ketjap toe en breng op smaak met peper en zout. Bak een minuut of 5 en schep regelmatig om. Meng het zelfrijzend bakmeel, zout, bakpoeder en de melk tot een plakkerig deeg. Bestuif je handen met meel om het deeg een paar minuten te kneden. Vorm er vervolgens 4 gelijke balletjes van. Duw met je duim een kuipje van de balletjes en vul ieder balletje met wat van het gehaktmengsel, ongeveer 1 1/2 eetlepel. Knijp het deeg weer dicht en draai er mooie ronde balletjes van. Breng in een pan een laagje water aan de kook. Leg een velletje bakpapier in de stoommand en zorg dat de onderkant van de mand het water niet raakt. Leg de balletjes in het mandje, ze mogen elkaar niet raken, dus waarschijnlijk moet je ze in meerdere keren gaar stomen. Doe het deksel er op en laat 15-20 minuten stomen. Schenk af en toe wat water bij met een gieter. Serveer de bapao met chilisaus.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Jolanda

    Ik kom dit recept nu pas tegen, maar oeh – die wil ik! Was ik een tijd lang heel gek op. Zo uit de vriezer, een minuutje in de magnetron.
    Dus vandaar mijn vraag: kun je deze ook invriezen en zo ja, hoe lang moeten ze dan in de magnetron?

    18 januari 2023 at 16:02
  • reageer