Life Lately #12

Het is alweer veel te lang geleden dat ik een Life Lately plaatste. De hoogste tijd dus voor een nieuwe!

Woensdag 26 april 2017
Vandaag mogen Fabien en ik lunchen bij een heel leuk tentje in de stad: Bio Bodega. Ik had er al veel goeds over gehoord en zei dus direct ja toen ik werd gevraagd er eens te komen eten! Fabien gaat namens zijn blog Seen in 010 en ik natuurlijk voor Wat eet je dan wel. We gaan er aan het eind van de ochtend heen, vanaf het centraal station is het maar een paar minuutjes lopen. Bij binnenkomst worden we hartelijk ontvangen en we voelen ons meteen op ons gemak. Een aanrader: heerlijk eten (veel vegan!), een mooie inrichting, centraal gelegen en je kunt er ook allerlei lekkere producten kopen om mee te nemen.

Donderdag 27 april 2017
Vandaag is het Koningsdag! Fabien heeft een vlag gekocht. Ik woon hier al 17 jaar en al die tijd hangt er aan de gevel van het huis een vlaggenstandaard, maar nooit met iets er in. Het was dus best een gek gezicht, zo’n wapperende Hollandse vlag aan ons huis. Maar wel een heel vrolijk en mooi gezicht: die houden we er in! Vandaag wordt het een rondje door de stad, waar ik aan nog iets moet wennen wat helemaal niet zo leuk is: de vrachtwagens en betonnen blokken die op bepaalde plekken staan vandaag, om eventuele gestoorde gekkies te weren. Wat een vreselijk contrast met de feestelijkheden in het centrum. Ik kan er maar moeilijk aan wennen. Het is natuurlijk nodig, maar triest is het wel.

Links de Witte de Withstraat en rechts onze lunch bij Eazie wok and salads, waar ik trouwens heel goed geholpen werd toen ik vroeg wat de vegan opties zijn. Erg lekke en betaalbaar!

Daarna deden we nog een rondje rondstruinen langs kraampjes in de wijk waar we wonen: Kralingen. Dat was voor mij na al die jaren ook voor het eerst (I know, right) en ik had geen idee hoe leuk het dan is op Koningsdag. Wat een vrolijke boel!

Vrolijkheid in de Rotterdamse wijk Kralingen

De buit is niet onaardig vandaag: een set bamboo schalen en een ouderwetse telefoon van bakeliet. Nice!

Vrijdag 28 april 2017
‘s Ochtends heb ik afgesproken bij Bertmans met een vriendin om te ontbijten en bij te kletsen. Het is niet heel ver van mijn huis en omdat het lekker weer is, wandel ik er naar toe. Ik ben al vaker bij Bertmans geweest en kom er graag: je kunt er heerlijk eten en op de kaart is aardig wat vegan keus. En er wordt de lekkerste koffie ooit geserveerd: koffie van Giraffe Coffee. Ik ben echt gek op de bakkies pleur van dit Rotterdamse merk! Mocht je nog eens bij Bertmans belanden, probeer dan zeker één van de koffies op de kaart. Ik koos deze ochtend naast een cappuccino met amandelmelk voor de bircher muesli. Het was erg lekker! Oh ja en ook fijn: ik drink er meestal ook een heet water met verse gember en citroen. Zo netjes dat Bertmans daar maar 1 euro voor rekent!

Zaterdag 29 april 2017
Het is echt nét geopend, sterker nog: Happy Earth Kitchen is nog aan het proefdraaien voor de officiële opening. Dit plant-based restaurant is sinds kort gevestigd in Rotterdam, hoe cool is dat? Ik schreef er hier een review over. Het was genieten met een hoofdletter G!

Zondag 30 april 2017
Hier  heb ik zo lang naar uitgekeken: de Snuffelmarkt in de Rotterdamse wijk Blijdorp! Er was even sprake van dat deze markt zou verdwijnen maar gelukkig: dat lijkt niet het geval te zijn. Op deze markt vind je vele kramen vol tweedehands waar. Van kleding tot sieraden en van gewoon rommel tot nou ja, noem het maar op. Ik ben blij met de buit: een paar supertoffe Nikes voor € 2,50 (even in de wasmachine en ze zijn weer als nieuw), twee mooie bekers om noodles uit te eten en een prachtig koekblik. Wat mij betreft wordt deze markt vaker georganiseerd, er hangt altijd zo’n fijne vrolijke sfeer!

Dinsdag 2 mei 2017
Nog meer tweedehands koopjes: en wel in de nieuwe kringloop van Rataplan in Den Haag. Ik was hier nog niet eerder geweest, het is dan ook nog vrij nieuw en keek mijn ogen uit. Wat groot, wat netjes allemaal en zo fijn: alles is geprijsd. Mooie buit met als favoriet het pannetje met prachtige print voor maar € 0,75.

Zondag 7 mei
Vandaag speelt Feyenoord een belangrijke wedstrijd. That’s all I know. En dat is al heel wat: ik heb werkelijk niets met voetbal en hou me er totaal niet mee bezig, maar zelfs ík weet dat er iets belangrijks en alles-bepalends is vandaag. Het is druk in de stad: heel druk. Er staan ook vandaag weer overal vrachtwagens, blokken beton en containers. Scary, maar nodig. Ook al heb ik niks met voetbal, de sfeer in de stad is indrukwekkend. Wat die containers betreft: we gaven er een positieve draai aan door er maar meteen een mini-fotoshoot bij te houden. Want ze dienen wel als perfecte achtergrond, die bontgekleurde containers! Foto is gemaakt door Fabien, kijk hier voor zijn mooie photography Instagram kanaal.

In de namiddag gaan we naar mijn vader, die zo nu en dan dingen als lamsbout maakt. Daar doet hij Fabien een enorm plezier mee, wat ik dan weer mooi vind. Natuurlijk laat ik dat gerecht aan me voorbij gaan en neem dan meestal zelf iets mee, zoals vandaag. Ik heb neem een bak met deze heerlijke buddha bowl met bloemkoolrijst en tempeh saté mee voor mezelf. Het is gezellig, maar ik vind het nog altijd zo wennen om bij mijn ouders thuis te komen waar er nog maar één daadwerkelijk woont. Ik mis mijn moeder zo enorm: ik denk niet dat het ooit minder zal worden. Het wordt steeds wat meer wennen, maar niet meer missen? Er gaat geen dag voorbij dat ze niet in mijn gedachten is. En troost me met de hoop dat mijn moeder ergens is waar we elkaar ooit weer zullen zien. En dat wordt dan een klein beetje bevestigd door dingen als een stukje regenboog dat we minutenlang zagen op weg naar huis, op deze kurkdroge dag zonder spat regen. Natuurlijk: er zal heus een wetenschappelijke verklaring voor zijn, maar ik vond het mooi. Tof, ma!

Woensdag 10 mei 2017
Vorig jaar is Fabien hier komen wonen en beetje bij beetje maken we het huis wat meer van ons allebei. Zo kon je al zien dat de woonkamer een mini make-over heeft gekregen en nu zijn we bezig om de slaapkamer wat aan te passen. Ik had al vele, vele jaren hetzelfde bed dat gewoon niet meer fijn was. Echt hoog tijd voor een nieuwe evenals het doorgezakte oude matras. Wat een mooi toeval dat ik juist nu het aanbod kreeg om een super-de-luxe matras van Simba Matras te ontvangen. Wat ben ik er blij mee: het is er eentje die vele jaren mee zal gaan en waar mijn zwakke rug heel dankbaar voor is. Vandaag wordt ‘ie geleverd en kan het matras direct op ons nieuwe bed.

Wat ligt het fijn, wat een verschil met hoe het was! Binnenkort een uitgebreide review van dit mooie matras van Simba Matras.

Ik hou al direct van dit matras. Vijf zalige lagen luxueuze weldaad voor mijn rug. Dit ligt zo fijn, dat ik de eerste dagen ‘s avonds al heel vroeg onder de wol wil kruipen met thee en boekjes!

Vrijdag 12 mei 2017
Vandaag koop ik twee boeken bij Donner in de stad: een bundel met korte verhalen van Stephen King en het boek waar ik voor kwam. Nadat ik Ma van Hugo Borst in vrijwel één ruk uit las, wil ik ook graag het nieuwe Ach, Moedertje lezen. Hugo Borst schrijft openhartig over zijn dementerende moeder. Het is af en toe verdrietig, grappig, ontroerend, hilarisch en zo ga je door zo’n boek door een achtbaan van emoties. Hugo omschrijft de manier waarop zijn moeder nu leeft in het verzorgingstehuis, evenals haar medebewoners. Terwijl ik lees, zie ik het verpleeghuis voor me waar mijn moeder een periode verbleef, nu ongeveer 2 jaar geleden. Gelukkig was mijn moeder niet dementerend, maar ik lees veel gelijkenissen. Hoe de rollen tussen moeder en kind ineens omgedraaid lijken te worden. Heel aangrijpend en dus herkenbaar.

Ook dit boek pakte me direct vanaf de eerste bladzijde. Na anderhalve dag had ik het al bijna uit. Ik kijk uit naar het stuk waarin Eric Corton vanaf volgend jaar in de theaters zal staan naar aanleiding van het boek Ma. De kaartjes zijn al gekocht. Vandaag las ik dat de filmrechten zijn verkocht: geweldig. Hoe meer aandacht voor dementie maar ook voor de vaak vreselijke toestanden in de zorg na alle bezuinigingen, hoe beter!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

 • Reply Irma Boerlage

  Wat leuk weer om te lezen!
  Kijk er altijd naar uit!

  En ook ik ben er van overtuigd mijn vadertje ooit weer te zien , daar hou ik mij ook aan vast?

  Wat een leuke buit!! Die telefoon! Te gek gewoon!?

  Heerlijk dat struinen en veroveren?

  Succes Suzanne!

  Ik kijk nu alweer naar je volgende stukje uit!!?

  18 mei 2017 at 21:20
  • Reply Suzanne

   Aah wat lief van je, dank je! <3

   18 mei 2017 at 21:42

  reageer