Vegan lox bagel a.ka. papaya zalm

Onlangs maakte ik een heerlijke tagliatelle met roomsaus en…zalm op basis van papaya. Het klinkt een beetje vreemd en ook ik bekeek de recepten die ik online vond met opgetrokken wenkbrauwen, maar echt: het is hartstikke lekker. Ook kwam ik een vegan versie tegen van de bekende lox bagels: mocht je het niet kennen, lox is een ander woord voor zalm. Vegan versies bestaan uit onder andere wortel en papaya. Aangezien ik nog een flink stuk van deze mooie tropische vrucht in de koelkast had liggen, probeerde ik deze bagel uit. Het resultaat: verrassend lekker!

Ingrediënten
papapa
bagels *
vegan roomkaas **
avocado
verse bieslook
zwarte peper
zeezout

* de afbakbagels van AH zijn vegan. Deze kun je onder andere bereiden in het broodrooster.
** ik vond een heerlijke roomkaas in de biologische supermarkt van het merk Soyananda.

Bereidingswijze
Snij de papaya in kleine stukken en vervolgens in flinterdunne plakjes. Toast de bagels of bereid ze op een andere manier zoals aangegeven op de verpakking. Besmeer een helft van de bagel met roomkaas en beleg met de papaya. Garneer naar smaak met plakjes avocado en/of bieslook en breng op smaak met peper en zout.

Klik hier voor meer lekkere beleg ideetjes!

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply Sofie

    Hoi Suzanne, klopt het dat je dus niks doet met de papaya behalve snijden?!

    16 november 2020 at 15:24
  • reageer