Papaya zalm

Je hoeft als vega(n) eigenlijk maar weinig te missen. Vegan eten hoeft niet alleen uit sla te bestaan, integendeel. Neem de hotdogs gemaakt van wortel die ik eerder maakte of de ‘chicken wings‘ van bloemkool. Of wat dacht je van de papaya die zich om laat toveren tot het roze stukje vis, fantastisch toch!

Natuurlijk, zalm is zalm en papaya is papaya. Maar de structuur van de vrucht, de kleur en het laagje dat een beetje knapperig wordt na een uurtje in de oven: jaaaaa! Ik kan me nog goed de pasta herinneren die mijn vader wel eens maakte: een heerlijke tagliatelle met roomsaus en zalm. Ik was benieuwd of ik dat gerecht kon namaken met deze plantaardige vervanger voor de zalm. Dat is heel goed gelukt!

Tagliatelle

Voor dit gerecht gebruikte ik tagliatelle. Deze is vrijwel altijd gemaakt met ei, dus goed opletten wanneer je het koopt! Deze soorten zijn vegan:

 • Jumbo biologische naturel tagliatelle
 • Smaakt spelttagliatelle
 • Peak’s glutenvrije tagliatelle

Of kies voor een heel verantwoord alternatief: tagliatelle gemaakt van koolraap. En je kunt de tagliatelle natuurlijk sowieso vervangen door de pasta naar jouw keuze.

De saus maakte ik met een mix in een zakje: normaal ontwijk ik die maar ik maak een uitzondering voor de ‘natuurlijk lekker’ lijn van Knorr. Deze is vegan en bevatten geen enge e-nummers of chemische stoffen. Vervang de kookroom door een plantaardige versie zoals die van Alpro en het resultaat is echt heel lekker! Ik at er broccoli bij en voegde aan de saus wat diepvrieserwtjes toe.

Ingrediënten
110 gram gebroken lijnzaad
2 theelepels gedroogde knoflookstukjes (ik nam deze)
1 theelepel uienpoeder
1 theelepel zeewiersnippers (bijvoorbeeld deze)
1 theelepel dilletopjes (gedroogd, verkrijgbaar in de supermarkt bij de kruidenpotjes)
1 papaya, in stukjes gesneden van ongeveer 2.5 cm. x 5 cm.

Bereidingswijze
Zet de oven op de laagste stand. Meng alle ingrediënten behalve de papaya en strooi dit mengsel in een diep bord. Rol de papaya stukjes door dit mengsel en leg op een licht ingevette bakplaat. Bak de stukjes voor een uur tot anderhalf uur in de oven, met de deur iets geopend.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

 • Reply Noortje

  Ik vind dit heel leuk bedacht!

  18 mei 2017 at 13:09
 • Reply Mitu

  Wat creatief! Ik mis de smaak van zalm heel erg, dus ik ben echt benieuwd naar de papaya versie joh! X

  19 mei 2017 at 13:12
 • reageer