Carrot dogs

Carrot dogs: ik had ze al vaker gezien op Pinterest en blogs. Maar zou dat nou een beetje te eten zijn, een wortel in plaats van een (vega) worstje? Ik probeerde het uit!

Ik kan meteen verklappen dat het antwoord een hele dikke vette ja is. Zo lekker, dat zelfs mijn vleesetende vriend hiervan heeft gesmuld. En hij zegt het ook eerlijk wanneer iets niet lekker is. Het geheim van deze vega(n) variant van de hotdog is de marinade waar je de wortels een nachtje in laat baden. Daardoor nemen ze een heerlijke smaak aan en is dit gewoon een superlekker broodje!

Ingrediënten
4 wortels
1/4 cup/60 ml. appelazijn cider
1/4 cup/60 ml. water
2 tbsp/30 ml. sojasaus
1/2 teentje knoflook, fijngehakt
scheutje liquid smoke *
zwarte peper
broodjes
toppings: ketchup, mosterd, augurk en gebakken uitjes

*  online verkrijgbaar en in sommige winkels, ik kocht het bij Eichholtz Delicatessen aan de Leidsestraat in Amsterdam

Bereidingswijze
Schil de wortels en snij de uiteinden er vanaf. Maak de marinade door de overige ingrediënten te mengen. Leg de wortels in een afsluitbaar bakje in de marinade en laat dit minimaal 24 uur in de koelkast marineren. Leg de wortels in een koekenpan en giet de marinade erbij. Laat op een middelhoog vuurtje voor 5 – 10 minuten bakken. De marinade wordt dan wat dikker. Snij de broodjes open en leg de gebakken wortels er op. Beleg met de toppings en serveer.

Bron recept

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

4 reacties

 • Reply Caroline

  Dat ziet er heerlijk uit! Wat is liquid smoke en waar koop je dat?

  28 maart 2017 at 09:32
  • Reply Suzanne

   Dank je wel! Ik heb het nu erbij vermeld in het artikel. Ik zag het trouwens ook laatst bij Amazing Oriental!

   28 maart 2017 at 09:46
 • Reply Eva

  Wow dit recept is the bomb!?? even een vraagje: zou ik de gemarineerde wortels kunnen invriezen voor later? Ik vind dit namelijk perfect ‘brakke zondag’ voer maar dan moet ik er wel minstens 24 uur van tevoren aan denken?

  3 februari 2018 at 20:07
  • Reply Suzanne

   Ik heb het niet geprobeerd, maar het lijkt me heel waterig worden op die manier. Je kunt het wel een paar dagen van te voren maken en dan in de koelkast bewaren!

   5 februari 2018 at 10:53

  reageer