Lush Charity Pot

Toen ik laatst bij Lush was en bij de kassa afrekende, wees de vriendelijke medewerker achter de kassa me op de zwarte potjes crème die opgestapeld waren op de toonbank. ‘Heb je misschien interesse in een charity pot voor 5 euro erbij?’ vroeg hij. Ik had ze wel eens eerder gezien maar er nooit echt verder naar gekeken. Met een lepeltje schepte hij er wat van uit een proefpot en smeerde het op mijn hand. ‘Is echt heel lekker, probeer maar’, verzekerde hij me.

Ik wreef het goedje uit terwijl ik verdere uitleg kreeg: de winst van deze pot body- en handlotion ging naar kleinschalige goede doelen. Zo worden vluchtelingen in Lesbos wekelijks voorzien van maaltijden, tenten en kleding – zo staat op de pot te lezen. Daarnaast worden ook allerlei doelen die zich inzetten voor dieren gesteund. Wat een mooi initiatief!

Op de website van Lush las ik later: dankzij de vrijgevigheid van onze Charity Pot-fans hebben we de afgelopen jaren een groot aantal organisaties kunnen steunen met veel verschillende donaties. In de afgelopen 10 jaar is de verkoop van de Charity Pot fors gestegen: van rond de 250.000 euro in 2007 tot rond de 9 miljoen euro in 2016. In 2007 zijn er 26 donaties gedaan en in 2016 is dit aantal gestegen naar 1415 organisaties! In totaal is er zo’n 20 miljoen euro gedoneerd (18.7 miljoen pond) en dit getal blijft tot ons plezier maar stijgen.

Voedend en hydraterend
Deze lotion voedt en is hydraterend met Fair Trade sheaboter. Ook is ‘ie ontstekingsremmend en verkwikkend door de rozenhoutolie en ruikt het heerlijk dankzij de Ylang Ylang olie. Uiteraard is de lotion zoals je van Lush gewend bent niet getest op dieren. De ingrediënten van de Charity Pot zijn geschikt voor vegans.

Leuk cadeau-idee
Zoek je nog een klein maar fijn cadeautje? Dan is dit potje met 45 gram voor slechts 5 euro een goed idee voor jong en oud! De grotere pot met 240 gram kost € 19,95.

Kijk hieronder voor nog meer artikelen over vegan beauty en verzorging!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer