Lush producten die kunnen helpen bij huid- en haarproblemen zoals eczeem

Sinds een een paar jaar heb ik af en toe last van eczeem in mijn gezicht. Het ontstaat plotseling en zorgt voor rode, jeukerige en schilferige plekjes naast mijn neus en tussen mijn wenkbrauwen en soms ook voor een jeukende hoofdhuid. Ik heb van alles geprobeerd maar niets hielp echt. Toen las ik over producten van Lush die de oplossing zouden kunnen zijn. 

Eczeem

Gelukkig heb ik geen zware vorm van eczeem maar prettig is het niet. Ik ben er ook voor bij de huisarts geweest, die seborroïsch eczeem vaststelde. Ik kreeg een hormonenzalf en shampoo mee die ik maar voor een beperkte periode mocht gebruiken. Ik vond dit idee al niet prettig en ook de werking van de zalf viel tegen en de shampoo haalde niets uit. Wat dan?

Lush Dream Cream

Het was al langer bekend, maar nadat ik deze post zag via Facebook over de Dream Cream van Lush was ik om: dit wilde ik proberen.

Eerste indruk

Deze hand- en bodylotion is in 1 formaat verkrijgbaar: een flinke pot met 240 gram. Normaal ben ik over het algemeen dol op de geuren van Lush, maar deze geur is niet te omschrijven als lekker. Dat valt ook te lezen in de vele recensies die er te vinden zijn online. Het ruikt niet vies maar gewoon niet geweldig. Maar als dit goedje me van mijn eczeem afhelpt houdt me dat niet tegen om het te gebruiken natuurlijk!

Verzachtende ingrediënten

De ingrediënten havermelk, rozenwater en blauwe kamille-olie werken kalmerend bij roodheid, irritatie en jeuk. De havermelk wordt verkregen door havermout te weken in heet water. Haver wordt al lang gebruikt bij de verzachting van eczeemklachten omdat ze antihistamines bevatten. En het is goed om te weten dat dit product vegan is en, zoals alles van Lush niet getest is op dieren.

Smeren maar

Hoewel dit een hand- en bodylotion is, gebruik ik ‘m dus op mijn gezicht. Het is een behoorlijk dikke creme die niet snel intrekt en je huid laat glimmen. Vooral aan te raden om te gebruiken wanneer je de deur niet meer uit hoeft.

Na enkele dagen resultaat

Toen ik begon met smeren had ik behoorlijke eczeem naast mijn neus en tussen mijn wenkbrauwen. Had ik maar een foto gemaakt, daar heb ik niet bij stilgestaan! Het duurde een dag of twee, drie voor ik resultaat begon te zien. De plekjes en schilfertjes waren verdwenen!

Lakser met smeren

Na een week werd ik wat lakser met smeren. Dat leek meteen bestraft te worden: naast mijn neus vormden zich weer rode plekken. Ik ben daarom weer aan het smeren gegaan. Ik heb de helft van het potje over gedaan in een ander potje en die heb ik nu beneden staan, zodat ik gedurende de dag mezelf aan herinner om te smeren. Het is dus wel duidelijk belangrijk om het vol te houden om regelmatig te blijven smeren. Ik smeer het iedere ochtend en avond voor het slapen gaan op de plekken waar de eczeem ontstaan en tussendoor tip ik het overdags aan.

Oordeel

Iedere huid en ieder huidprobleem is anders. Het is daarom geen garantie dat de Dream Cream voor jouw huidprobleem ook kan werken. Gelukkig merk ik dus wel dat het voor de bestrijding van mijn eczeem echt een geweldig product is.

Nadelen

 • ik had dit product vanwege hygiëne en gemak liever in een tube gezien dan in een pot.
 • de geur, maar die neem ik vanwege de werking graag voor lief

Voordelen

 • het kan hét middel zijn tegen eczeem, psioriasis en andere huidproblemen (maar dus niet voor iedereen helaas!)
 • de prijs van € 21,50 is een uitgave, maar je doet er lang mee

Dream Cream is voor € 21,50 te koop in de winkels van Lush of online.

Soak and Float shampoo bar

Jeukende en geïrriteerde hoofdhuid

Naast eczeem op mijn gezichtshuid heb ik ook soms last van een jeukende hoofdhuid. Ik besloot om de Soak and Float shampoo bar te proberen. Deze compacte shampoo in vaste vorm pakt volgens de website van Lush hoofdhuidproblemen aan. Cade olie van de jeneverbesboom heeft een gunstige werking bij roos, eczeem en psioriasis. En de rozenblaadjes en goudsbloem zorgen voor een verzachtende werking.

Eerste indruk

Ik heb al vaker vaste shampoo bars gebruikt van Lush. Ze zijn milieuvriendelijk zo zonder verpakking en ze gaan lang mee! Deze bar voelt grof aan, maar dat verdwijnt zodra hij in aanraking komt met water. De geur is fris, al heb ik zelf lekkerdere bars geroken. De bar geeft veel schuim af en het voelt prettig aan tijdens het wassen. Mijn haar voelt erna echter wel heel stroef aan, dus een conditioner is een must.

Shampoo tin

Ik koop er een extra grote tin bij: een doosje waarin je de bar kunt bewaren. Er zijn speciale shampoo tins verkrijgbaar, maar die passen precies om zo’n bar heen en dat is lastig pakken met natte vingers onder de douche. Deze ruimere tin wordt me aangeraden door een medewerkster en ik besluit ‘m erbij te kopen. Deze tin kost € 2,05. Op de foto hieronder zie je hoe je de bar het beste kunt laten drogen. Dit is me uitgelegd in de winkel.

Oordeel

Dit is wat verzorging betreft niet de shampoo bar voor mij, mijn haar voelt droog en stug aan na het wassen. Wel voel ik verbetering wat betreft jeuk en een geïrriteerde hoofdhuid. Ik blijf deze bar dan ook zeker gebruiken maar wel in combinatie met een goede conditioner.

Nadelen

 • mijn haar voelt stug aan na het wassen

Voordelen

 • geen verpakking: beter voor het milieu
 • de shampoo bar gaat lang mee
 • werkt goed bij een geïrriteerde en jeukende hoofdhuid

Soak and Float is voor € 11,50 te koop in de winkels van Lush en online.

Ik heb deze producten zelf gekocht en ben hiervoor niet betaald. (Al lees je ook als dat wel zo is altijd mijn eerlijke mening!)

Kijk hieronder voor nog meer artikelen over vegan beauty en verzorging!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

8 reacties

 • Reply Evelyne

  Lush producten zijn fantastisch, behalve tegen eczeem… in ieder geval bij mij, door de parfum die erin zit. Zarqa producten (te koop bij holland and barrett) werken bij mij heel goed! En dan lush natuurlijk voor af en toe haha

  20 september 2018 at 16:35
  • Reply Mimi

   Via jouw nieuwste post over verzorgingsproducten kom ik uit op deze oude. Dank voor de tip! Mijn dochter krijgt medicatie voor eczeem voorgeschreven waar ik niet achter sta. Ga deze kopen en uitproberen.

   28 november 2021 at 08:03
   • Reply Suzanne

    Ik ga duimen dat het voor je dochter ook zo goed werkt, succes!

    29 november 2021 at 13:38
 • Reply Zina

  Ik heb áltijd een pot Dream Cream in huis, omdat het voor mij (en mijn vriend) inderdaad een wondermiddel lijkt te zijn voor allerlei problemen met de huid. Bij mijn vriend is de eczeem op zijn handen compleet verdwenen nadat hij een aantal weken had gesmeerd met Dream Cream. Ik gebruik het zelf ook vaak op droge plekjes en die verdwijnen dan vaak binnen een paar dagen. Enige minpunt is inderdaad de geur, als ze daar nou iets aan konden doen 😉

  22 september 2018 at 21:48
 • Reply Lisa

  Goed om te weten! Mijn vriend heeft de Soak & Float shampoo bar al aangeschaft maar merkte zelf ook weinig verschil. Ik heb ‘m zelf ook een keertje geprobeerd en inderdaad, je haar wordt er wel heel erg stroef van. Ik ga hem de crème aanbevelen, ik had het al ergens anders gezien maar vond het nogal wat prijzig en wist niet zeker of het echt wat zou doen. Bedankt voor deze fijne review!

  29 september 2018 at 21:53
 • Reply Marijn

  Ik heb ook deze vorm van eczeem, dus ik ben benieuwd of de Dream Cream goed bij mij werkt. Ik vroeg mij wel nog af of je de crème als dik of vettig zou omschrijven, want daar kan mij huid vrij slecht tegen. Eerder dit jaar moest ik de crèmevariant (die al best licht was) van mijn gebruikelijk crème ook vervangen door de gelvariant omdat het nog steeds te vettig was. Bedankt voor de tip!

  30 september 2018 at 20:32
  • Reply Suzanne

   Hi Marijn, ik vind de creme niet heel dik, maar hij trekt niet snel in. Je kunt ook bij Lush om een proefje vragen zodat je het eerst uitprobeert. Succes!

   1 oktober 2018 at 09:31
 • Reply Petra

  Hoi, ook ik heb seborroïsch eczeem op m’n gezicht en m’n hoofdhuid. Ben heel benieuwd naar de Dream Cream. Heb je inmiddels misschien nog andere fijne verlichtende producten gevonden? Van Ethique vond ik zelf in het begin de shampoo bar Heali Kiwi heel fijn. Tegenwoordig moet ik na het haren wassen wel naspoelen met een appelazijnspoeling.

  31 oktober 2020 at 01:40
 • reageer