Clean Beauty – Maak zelf je eigen natuurlijke schoonheidsproducten

Er komt steeds meer bewustwording op het gebied van cosmetica en verzorgingsartikelen. Parabenen, sulfaten en siliconen om er maar een paar te noemen zijn ingrediënten die fabrikanten in allerlei producten stoppen die je beter kunt vermijden, omdat ze je gezondheid en huid meer kwaad dan goed doen. Daarom zijn natuurlijke producten in opmars. Beter nog: je eigen beautyproducten maken, zodat je precies weet wat er wel en dus vooral niét in gaat! Onlangs is hier een boek genaamd Clean Beauty over verschenen en ik vertel je in dit artikel hier meer over.

Clean Beauty
Het boek heet Clean Beauty en is geschreven door Dominika Minarovic en Elsie Rutterford. Deze twee dames hebben Clean Beauty Co opgericht: een bedrijf dat ontstond vanuit de behoefte aan niet-giftige schoonheidsproducten die wel aan hoge kwaliteitseisen voldoen.

Zelf maken
Zoals je misschien weet, vind ik het leuk om zelf aan de slag te gaan met beauty producten. Zo maakte ik eerder al mijn eigen scrub en badbruisballen. Het gaat me te ver om al mijn producten zelf te maken, want het kost meer tijd en het is beperkter houdbaar dan producten uit de winkel maar ik vind het zeker leuk om af en toe iets nieuws uit te proberen. Ik kan met dit boek mijn lol op: na een eerste keer doorbladeren wordt me direct duidelijk dat er veel recepten in staan.

Informatie
Het boek begint na een introductie van Dominika en Elsie met basis informatie over huidverzorging. Ook staat er een praktische lijst met spulletjes vermeld die je nodig hebt om zelf aan de slag te gaan. Maatbekers en haarnetjes bijvoorbeeld. Ook is er een hoofdstuk met uitleg over allerlei soorten olie, hoe de huid in elkaar zit en welke stappen worden aangeraden voor een zuivere huid. Alles is heel overzichtelijk weergegeven.

Voeding
Dan the fun stuff: de recepten! Als eerste komt een reeks voedende recepturen aan bod die je huid voeden. Zoals een gezichtsreingiger met superfood havermout en een masker genaamd bananenbrood. Klinkt yummy!

Overzichtelijk
Alle recepturen worden heel overzichtelijk en op een uniforme manier weergeven wat ik heel prettig vind. Ook staan er tips bij en de houdbaarheid van het product. Sommigen zijn slechts voor éénmalig gebruik geschikt, anderen kun je wat langer bewaren.

Niet alles geschikt
Hoewel ik behoorlijk veel recepten zie die ik wil uitproberen, staan er ook een aantal die ik als vegan oversla, omdat er bijvoorbeeld honing of bijenwas wordt gebruikt. Ook zou ik van sommige ingrediënten niet weten waar ik het zou kunnen kopen, zoals actieve kool en wortelolie uit wortelmaceraat. Say what?

Ingrediënten uit je keukenkastje
Toch zijn er dus zeker veel recepten die ik wel kan proberen en waarvoor ik niet eerst stad en lang af hoef maar gewoon al in mijn keukenkastje heb staan, fijn! Zoals de droogshampoo met maizena en baking soda (briljant!) of het haarmasker met kokosolie en avocado.

Prachtige opmaak
Het boek is werkelijk een plaatje om te zien. De foto’s zijn prachtig en de opmaak is mooi en zoals ik al zei: uniform en overzichtelijk. En achterin zijn twee inhoudsopgaven vermeld: één op ingrediënten en één op behandelingen.

Oordeel
Een gedeelte van het boek is voor mij niet uitvoerbaar, omdat het niet vegan is maar ook omdat het ingrediënten bevat die lastig te verkrijgen zijn. Maar het grootste gedeelte is prima te doen en lijkt me fijn om uit te proberen. Dit boek is ook een mooi om cadeau te doen aan een beautyliefhebber!

Clean Beauty is onder andere hier verkrijgbaar. Dit is een affiliate link: wanneer jij daar op klikt en dit boek (of een ander artikel) koopt, krijg ik daar een percentage over. Dit wordt vervolgens weer gebruikt voor het onderhoud van Wat eet je dan wel. Dank voor je support!

Kijk hieronder voor nog meer artikelen over vegan beauty en verzorging!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

 • Reply Stephanie

  wat een leuk boek ! Ik ben zeker nieuwsgierig geworden.
  En actieve kool koop je bij de drogist tegen diarree (de capsules bevatten zwart poeder)

  5 september 2017 at 14:21
  • Reply Suzanne

   Oh, is dat dat spul dank je weer wat geleerd! 🙂

   5 september 2017 at 14:43

  reageer