Nagels lakken: do’s and don’ts

Mijn nagels zijn vrijwel altijd gelakt: het voelt een beetje kaal aan zonder. Meestal kies ik voor een rode teint, maar heel soms wissel ik af met een lichte kleur of juist donkerder. Ik heb door de jaren heen heel wat merken geprobeerd, maar heb op dit moment een absolute favoriet. Ik vertel je wat er zo geweldig is aan dit merk, welke nagellakken ik momenteel gebruik en deel een aantal do’s and don’ts op het gebied van nagels lakken!

Essence
Misschien zijn er nog betere of minstens zulke goede lakjes out there, maar momenteel ben ik groot fan van de nail polishes van Essence. Waarom? Nou, hierom!

Proefdiervrij
Essence test haar cosmetica niet op dieren! Super. <3 Wil je een merk checken om te zien of de producten of grondstoffen ervan getest zijn op dieren? Kijk dan op deze pagina, daar staat alles netjes op een rij en wordt actief bijgehouden!

Spotgoedkoop
Essence is in Nederland bij Kruidvat en Trekpleister te koop. Het merk verkoopt veel soorten budget cosmetica, maar ik ben alleen bekend met de nagellak. De serie die ik gebruik, the gel nail polish serie kost slechts € 1,69 per stuk.

Klunsproef
Ik heb geen supervaste hand en heb 0,0 geduld wanneer het op nagels lakken aan komt. Geloof me dus maar dat wanneer ik zeg ‘als jij het kan, kan ik het ook’ dat dat ook op gaat voor deze lakken! Het kwastje dekt een groot gedeelte van je nagel in één keer en de lak zelf is niet stroperig zoals die van sommige merken kan zijn. Het droogt vliegensvlug. Het heeft een mooie gel look, zoals de naam al zegt.

Mooie kleurtjes
In deze serie kun je kiezen uit tientallen kleurtjes met de meest geweldige namen zoals play with my mint en va-va-voom.

Mijn verzameling
Ik heb er op dit moment 8. Okay, 9. Maar dat is een dubbele buiten beeld waarvan ik niet wist dat ik hem al had: de 4ever young. En in my defence, een gedeelte van deze stash heb ik gekocht tijdens de fijne akties die Kruidvat soms heeft waarbij je het tweede make-up item gratis krijgt.

♥ Gebruik een nagellakremover zonder aceton. Aceton droogt je nagels uit!

♥ Lak sneller laten drogen? Doop je vingers in een bak ijswater net nadat je je nagels hebt gelakt.

♥ Bescherm je nagels met een basecoat: dit is een doorzichtige lak die je voor je gekleurde nagellak aanbrengt. Een basecoat zorgt ervoor dat je nagels niet verkleuren door de lak en ook hecht de lak beter.

♥ Wanneer je je nagels optisch langer wil laten lijken, laat je een dun randje van je nagels in de hele lengte aan beide kanten ongelakt.

♥ Je kunt de lak beter in 2 dunne laagjes aanbrengen dan 1 dikke laag. Het drogen duurt niet alleen langer, maar de kans op beschadigingen en deukjes in de dikke laag lak is groter waardoor je weer opnieuw kunt beginnen.

♥ Gebruik een topcoat over de nagellak heen. Zo zal je nagellak langer blijven zitten en hoef je minder vaak je nagels te lakken!

Dit is géén gesponsord artikel. Ik ben gewoon enthousiast over dit merk!

Kijk hieronder voor nog meer artikelen over vegan beauty en verzorging!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer