8 kleine aanpassingen die goed voor je gezondheid zijn

In dit artikel laat ik je een aantal manieren zien waarop je zonder al teveel moeite je gezondheid, uiterlijk én humeur kunt verbeteren. Dit met een schuin oog op de aankomende januari maand (wat gaat het HARD!) are you ready voor een frisse, nieuwe start? Lees dan snel verder!

Minder met koffie
Probeer je koffie inname te verminderen. Drink niet meer dan 2 – 3 kopjes per dag. Koffie geeft je door de caffeïne een oppepper, maar kan verslavend zijn. Teveel koffie kan belastend zijn voor de lever en is niet goed voor het hart.

minderkoffie

Probeer eens een kopje witte thee
Thee is een verstandig alternatief voor koffie. Groene thee staat bekend als gezond, maar probeer ook zeker eens witte thee: deze heeft nóg meer voordelen voor je gezondheid. Witte thee wordt getrokken van de eerste jonge knoppen van de theeplant (Camellia sinensis). Binnen 48 uur nadat ze zijn gevormd worden de knoppen geplukt en in de zon te drogen gelegd. Waar groene thee vooral de elastase (de afbraak van elastine) tegengaat, remt witte thee daarnaast ook de collagenase (de afbraak van collageen). Dit houdt in dat witte thee bijna dubbel zo effectief is tegen rimpels. Ik vind zelf deze witte thee met gember en sinaasappel van Albert Heijn erg lekker! Deze bevat echter ook groene thee. Wil je 100% witte thee, dan is bijvoorbeeld de Clipper Organic white tea een lekkere en verstandige keus. Ook gewoon te koop ik de meeste supermarkten!

 

drinkmeerthee

Slik vitamines en mineralen wanneer nodig
Ieder mens heeft vitamines en mineralen nodig voor een gezond functionerend lichaam. De ene wat meer dan de ander: zo slik ik als vegetariër/deels vegan dagelijks een aantal vitamines en visolie. Huh, visolie? Jazeker! Voor het maken van de visolie capsules die ik slik heeft geen vis het leven hoeven laten. Deze visolie is gemaakt van algenolie en is goed voor het hart, hersenen en ogen. Over deze visolie lees je binnenkort in een apart artikel meer maar voor nu verwijs ik naar de website van de fabrikant Testa waar je met code WATEETJEDANWEL 10% korting krijgt op de capsules!

testa

Stop met het eten van light producten
Light producten zijn ongezond. Door over te gaan op suiker/vetvrij bereik je eigenlijk het tegenovergestelde. Het lichaam heeft vetten nodig om goed te kunnen functioneren. Kies voor gewone, liefst onbewerkte en natuurlijke producten in plaats van voeding die met chemische toevoegingen in fabrieken is gemaakt!

lightproducten

Opruimen/ontspullen
Een opgeruimd huis staat gelijk aan een opgeruimd hoofd. Leer jezelf de gewoonte aan om spullen meteen op te ruimen nadat je ze hebt gebruikt. Daarvoor is een vaste plek voor alles wel handig. Ik raad wat opruimen betreft het boek Opgeruimd! aan van Marie Kondo. Lees tussen de regels door, want sommige dingen zijn wat hysterisch (gun je schoudertas ‘s nachts rust door ‘s avonds de inhoud er uit te halen) maar ik heb er zelf echt veel aan gehad. Ik ben erachter gekomen dat less zeker more is. Minder spullen geeft rust en ruimte. Een tijdje geleden schreef ik hier al iets over en liet ik zien hoe ik nog een leuk centje (ruim 160 euro!) overhield aan spullen te verkopen die overbodig en/of ongewild waren geworden. Of begin met een kleine stap: verdiep je in het Shiny Sink principe van The FlyLady.

marie-kondo

Drink voldoende water
Om gezond te blijven is het heel belangrijk dat je genoeg water binnen krijgt op een dag. Volgens het Voedingscentrum is 1,5 tot 2 liter vocht per dag het gemiddelde voor de mens. Vind je het lastig om voldoende te drinken? Zet een kan water op je bureau terwijl je aan het werk bent. Je kunt het water lekkerder maken door er bijvoorbeeld munt, gember en citroen in te doen.

water

Smeer je goed in
Zeker nu het zo koud is buiten en de temperatuur beneden nul zakt, is het belangrijk om je huid goed te verzorgen. In de zomermaanden schiet het er bij mij nog al eens in, maar in de wintermaanden helpen mijn benen me vaak zelf al herinneren om ingesmeerd te worden. Voor velen vast herkenbaar: een trekkerige, kurkdroge en vaak schilferige huid, bij met name de onderbenen. Smeer jezelf dus goed in van top tot teen: kies een voedende crème die geschikt is voor jouw huiddtype en besteed wat extra aandacht aan de rest van je lichaam met een lekkere voedende bodylotion of milk.

insmeren

Weg met negativiteit
Ook dit heb ik opgestoken van het boek van de Japanse opruimgoeroe Marie Kondo: negativiteit komt in vele vormen. Alles wat niet sparkt in je leven: weg ermee! Dit geldt bijvoorbeeld ook voor foto’s. Waarom zou je in hemelsnaam foto’s bewaren van exen? Of van dat ene feestje wat voor jou helemaal niet zo feestelijk was, maar waarbij je weer datzelfde rotgevoel in je lijf voelt wanneer je de foto’s ervan tegenkomt? Weg ermee! Stoor je je aan de klagerige/opschepperige updates op Facebook van een bepaald persoon? Persoonlijk ben ik niet zo voor ontvrienden (erg rigoreus) maar niemand die ‘t merkt als jij op ontvolgen klikt. Doen, want zo beperk je het aantal ‘moet-dat-nou’ irritatie momentjes. Hoe klein ze ook zijn, je bent ze liever kwijt dan rijk toch? Veel leuker zijn de lekkere en gezellige updates van Wat eet je dan wel op je tijdlijn, nietwaar? 🙂

negative

 

Welke veranderingen heb jij toegepast in je leven die voor jou hebben gewerkt?

Kijk hieronder voor nog meer artikelen over vegan beauty en verzorging!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Saskia

    Wat een fijn artikel. goede tips!

    10 december 2016 at 14:00
  • reageer