Koffiescrub

Er is bijna geen ontkomen aan: zo’n 90% van alle vrouwen krijgt vroeg of laat te maken met cellulitis. In dit artikel laat ik je zien hoe je zelf gemakkelijk een scrub kunt maken op basis van koffie. Deze scrub is absoluut geen wondermiddel, maar het kan de cellulitis verminderen. Je krijgt er hoe dan ook een zacht velletje van, dus lees vooral verder!

Wat is cellulitis?
Cellulitis wordt ook wel sinaasappelhuid genoemd: naar de gelijkenis tussen de structuur van de oppervlakte van de huid met cellulitis en die van een sinaasappel. Het komt met name op de benen, billen en dijen voor en wordt veroorzaakt door een slechte onderhuidse doorbloeding en ophopingen van afvalstoffen.

cellulitis

Koffiescrub
Het is dus absoluut geen wondermiddel, maar deze scrub zou er voor kunnen zorgen dat je cellulitis vermindert. Je krijgt er in ieder geval een zachte huid van, dus dat is natuurlijk sowieso mooi meegenomen! Baad het niet, dan schaadt het niet: het is het proberen waard. Ik gebruik dit zelf nog niet zo lang, dus kan niet zeggen of dit mijn cellulitis heeft verminderd. Wel geeft het een superschoon gevoel en maakt het mijn huid babyzacht!

koffiescrub-3

koffiescrub-2

Hoe maak je het?
Bewaar de inhoud van je filter, pad of cup na het koffiezetten in een bakje in de koelkast tot je genoeg denkt te hebben om een scrub mee te maken. Voeg wat olijfolie toe (kokosolie kan ook) en wat (riet)suiker en meng goed door. Doe de scrub in een afsluitbaar bakje of potje. Ik kocht dit fijne bakje bij Søstrene Grene voor een paar euro. Gebruik daarna de scrub onder de douche: breng wat scrub aan op de gewenste plekken zoals je bovenbenen, billen, buik en dijen. Wrijf in rustig draaiende bewegingen over de huid. Spoel het daarna af met water. Gebruik meerdere keren per week. Ook leuk om cadeau te geven!

koffiescrub-4

koffiescrub-5

koffiescrub-6

Kijk hieronder voor nog meer artikelen over vegan beauty en verzorging!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer