Eetdagboek #2

Ik vind het altijd interessant om te zien wat mensen eten. Eetdagboeken op blogs zijn dan ook een favoriet item! Vanaf nu laat ik hier op Wat eet je dan wel ook regelmatig zien wat ik zoal eet. Om te beginnen een greep uit mijn maaltijden en tussendoortjes van de afgelopen tijd!

Patatje oorlog
Er zijn een aantal dingen waar je me letterlijk ‘s nachts voor wakker mag maken. Een patatje oorlog is daar één van. De definitie van een patatje oorlog verschilt per stad, zo vertelde de beste patatbakker van Rotterdam (AD test 2015 én 2016): in Rotterdam is die in ieder geval met mayonaise, pindasaus en uitjes. Dit patatje was echt genieten: verse patat en veel, heel veel oorlog er bovenop. Deze patatkraam van Schipper Patat staat aan het Schouwburgplein in Rotterdam. AanraderT!

Patatje oorlog

Wit wijntje bij Paddy Murphy’s
Okay, het bleef er niet bij één. Dat blijft het bij Paddy Murphy’s, de leukste Ierse pub van Rotterdam eigenlijk nooit. Natuurlijk zou je daar eigenlijk alleen maar van die grote glazen met Iers bier moeten drinken, maar ik hou het bij witte wijn. Het is vast niet van de allerbeste kwaliteit, maar ik vind ‘m zalig.

Paddy Murphy's witte wijn

Ijsje bij Capri
Onlangs is er een heuse pianotrap geplaatst in het Centraal Station in Rotterdam. Dat wilden mijn vriend en ik even bekijken natuurlijk. Aangezien we langs Capri langs kwamen, de bekendste ijssalon van Rotterdam, haalden we daar eerst een ijsje. Kosten? Nul euro. Huh? Jazeker! Dit jaar heb ik voor het eerst van mijn leven een Rotterdampas. Wat een uitvinding! De Rotterdampas kost je € 60 per jaar. Even een uitgave, maar dan heb je ook wat in handen: onbeperkt toegang tot musea zoals Boijmans van Beuningen, de Kunsthal en meer, voor € 5,00 (normaal € 16,50) naar Madurodam, eenmalig gratis toegang in Blijdorp of een jaarabonnement voor de helft van de prijs enzovoort. En dus ook een gratis ijsje bij Capri! We namen allebei dezelfde: watermeloen (superlekker!) en mango met chilipeper. Holy moly, dat was echt pittig. Niet voor herhaling vatbaar.

Ijsje bij Capri

Oh en die pianotrap? Die deed het niet, al had dat had wellicht te maken met het tijdstip dat wij er waren: even over tienen ‘s avonds. Wellicht dat ‘ie dan uitgezet wordt. In elk geval is het een leuke toevoeging aan het opgeknapte Centraal Station!

Pianotrap Rotterdam Centraal

Patatjes in Blijdorp
Ja, alweer patat! Net als vroeger wanneer ik dat steevast koos wanneer we wat gingen eten in het restaurant in deze mooie Rotterdamse dierentuin Blijdorp. Patatjes met mayonaise en cola. Some things never change!

Patatjes in Blijdorp

Patatjes in Blijdorp

Buiten eten
Vorige week kwam mijn vader gezellig eten. Het was ‘s avonds nog behoorlijk warm en dus aten we op het balkon. Ik had van alles gemaakt: onder andere deze bulgur salade en falafel, Turks brood en deze zalige basilicum dressing.

Buiten eten

Happy Italy
Een lekkere hap voor weinig geld? Dan moet je bij Happy Italy zijn, onder andere gevestigd aan de Binnenrotte in Rotterdam centrum. Wat een lekkere pasta’s en pizza’s voor weinig geld! Al vanaf een euro of 5 krijg je een enorm bord pasta of een joekel van een pizza. Wij zijn fan! Ik probeerde de pasta met basilicum. Heerlijk, maar niet zo lekker als mijn favoriete pasta Verdure, die ik de volgende keer dus maar weer neem.

Happy Italy

Quorn, rijst en courgette
Dit is mijn ideale ik-hou-van-koken-but-not-today-maaltijd die toch best gezond is: zilvervliesrijst, Quorn stukjes in satesaus en een groente, meestal snijboontjes of zoals dit keer gebakken courgette. Zalig!

Quorn, rijst en courgette

Salade en broodje
Deze kant en klare salade koop ik vrijwel alleen wanneer er een bijna-over-de-datum-kortingssticker op zit: ik vind ‘m aan de dure kant. Maar oh zo lekker. Wanneer er zo’n fijne sticker op zit, mag het van mezelf: dipsalade quinoa pompoen. Nom nom nom. Helemaal met zo’n superlekker pompoenpittenbroodje erbij. Niks meer aan doen!

Salade en broodje

Dadels met pindakaas en cacaopoeder
Een gezonde en lekkere snack: dadels gevuld met pindakaas en bestrooid met cacaopoeder.

Dadels met pindakaas en cacaopoeder

Vegetarische bami met van alles
Heerlijk: vegetarische bami met mini groente loempiaatjes uit de oven (van AH uit de diepvries), cassave crackers, pindasaus en pinda’s. Smullen!

Vegetarische bami met van alles

Courgettesoep met naanpizza
Smullen! Deze snelle en supersimpele maar oh zo lekkere courgettesoep met een naanpizza.

Courgettesoep met naanpizza

Gevriesdroogd fruit
Deze zakjes met gevriesdroogd fruit kun je kopen voor nog geen euro bij Action. Ze bevatten alleen fruit, verder geen geen enge e-nummers!

Gevriesdroogd fruit

Pita falafel en zoete aardappel frites
Lekker makkelijk avondeten: een pitabroodje gevuld met ijsbergsla en falafel met deze lekkere basilicum dressing en zoete aardappel frites uit de oven.

Pita falafel met patat van zoete aardappelen

Chocolade met geroosterde zoute maïs en stukjes tortillachips
Deze chocolade van Ritter Sport kwam ik tegen bij Xenos en maakte me nieuwsgierig: melkchocolade met geroosterde zoute maïs en stukjes tortillachips, zou dat lekker zijn? Het antwoord is een volmondige ja! Heerlijk!

Ritter sport

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

3 reacties

  • Reply Caroline

    Leuke nieuwe rubriek dit! Zo ben ik ook fan van je nieuwe weekmenu’s. Ik lees je blog graag (al een hele tijd) en vind er veel inspiratie om lekker vegetarisch te koken voor ons gezin van vijf. Dankjewel voor al die lekkere recepten en leuke blogs!

    13 juli 2016 at 15:00
  • Reply Sandra

    Yay ik HOUD van deze rubriek!
    Patatje oorlog is hier (kop van NH) ook mayo, pindasaus en uitjes, al eet ik hem zonder uitjes. De Ritter Sport moet ik natuurlijk ook proberen (Xenos here I come) en pindakaas & dadels zijn al hemels, volgende keer strooi ik er ook wat cacaopoeder over, ben benieuwd!

    13 juli 2016 at 20:07
  • Reply Fabien Moene

    Die weekmenu\s zijn echt top geworden!

    15 juli 2016 at 21:36
  • reageer