Amie vegan skincare

Sinds ik de switch heb gemaakt naar een veganistisch eetpatroon eerder dit jaar, vervang ik ook waar mogelijk de producten die ik gebruik. Ik schreef hier al eens eerder over: ik maak op wat ik heb en probeer vervangende producten te vinden die plantaardig zijn en geen dierlijke ingrediënten bevatten. Ik kwam bij TK Maxx een tweetal huidverzorgingsproducten tegen die niet alleen dierproefvrij zijn, maar ook geschikt voor vegans. Die moest ik proberen! 

TK Maxx
Ik ben dol op deze winkel: sinds een aantal jaar is deze weer terug in Nederland! Bij TK Maxx weet je nooit wat je aan gaat treffen: het assortiment wisselt razendsnel. De producten zijn een stuk goedkoper dan normaal en helemaal nieuw en van het huidige seizoen. Normaal loop ik direct naar de home afdeling waar je de spulletjes voor in en rondom de keuken kunt vinden en de boeken, maar dit keer keek ik ook eens rond op de cosmetica afdeling.

Aardig wat proefdiervrij
Ik ben een behoorlijk aantal proefdiervrij en/of vegan producten tegen gekomen. De een wat duurder dan de ander en van de meesten staan er maar 1 of 2 potjes. De voorraden zijn heel laag, maar het assortiment wisselt dus razendsnel. Ideaal voor iemand als ik, die het liefst steeds een ander product uitprobeert!

Fijn geprijsd
Mijn portemonnee is helaas niet oneindig gevuld: ik ben best prijsbewust als het op beauty en make-up producten aan komt. Hoe meer budget, hoe beter. Mijn ogen scanden daarom de verpakkingen niet alleen af voor de woordjes cruelty free en vegan, maar ook lette ik op de prijs. Twee artikelen vielen me meteen op: een tube en doosje van het merk Amie. Nog nooit van gehoord, maar het ziet er mooi uit. En natuurlijk belangrijk: free from animal extracts én suitable for vegetarians and vegans. Yay!

Rose & argan super radiance serum
De belofte van dit serum maakt me enthousiast: het werkt hydraterend, verstevigend en voedend. Het is verrijkt met Marokkaanse argan olie en roos extract. Dit serum breng je aan op de huid voor je dagcrème. Het is verpakt in een pompflacon, wat ik erg prettig vind.

Ik vind het serum lekker ruiken! Het smeert makkelijk uit, je hebt er weinig van nodig en het trekt snel in. Voor een flacon met 50 ml. betaalde ik € 9,99.

Morning light hydrating daily moisturiser
Wat fijn: een dagcrème in een tube, wel zo hygiënisch! Het bevat rozenextract, rozenbottelolie en kaasjeskruid. Het voedt de huid, verzacht en werkt hydraterend. Het ruikt heel fris en ik vind het fijn dat dit twee producten uit één lijn zijn die afgestemd op elkaar. Na het aanbrengen voelt mijn huid gevoed. Dit is echt een prettig product voor de gure wintermaanden waarbij je huid wel wat extra’s kan gebruiken. Voor deze tube met 100 ml. betaalde ik € 3,99 wat ik echt een koopje vind!

Heb jij wel eens producten van dit merk geprobeerd?

Kijk hieronder voor nog meer artikelen over vegan beauty en verzorging!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer