Every face tells a story – mijn gezicht mijn verhaal

Achter ieder gezicht schuilt een verhaal. In dit artikel vertel ik je het verhaal achter mijn huid en hoe ik haar zo goed mogelijk probeer te verzorgen!

Jeugd
Tijdens mijn jeugd zijn jeugdpuistjes me vrijwel volledig bespaard gebleven. Op een enkele na, die verdwenen als sneeuw voor de zon zodra ik begon aan de pil. Mijn huid veranderde: minder vet en egaler. Helaas kreeg ik, naar mijn idee juist door die pil op vrij jonge leeftijd pigmentvlekjes. Deze heb ik door de jaren heen geprobeerd te verwijderen of ten minste verminderen. Wat ik al niet heb geprobeerd: microdermabrasie, peelings, peperdure veelbelovende crèmes, ieder huismiddeltje dat Pinterest toont maar niets helpt. Ik leg me er maar bij neer dat dit iets is waar ik mee zal moeten leven. Aan de andere kant: er zijn zoveel ergere dingen. I’ll live en foundation doet een hoop!

Bescherming tegen de zon
Als ik de tijd terug kon draaien, was ik al op jongere leeftijd begonnen met het smeren van producten met een hoge beschermingsfactor. Tegenwoordig is dat heel bekend, in ‘mijn’ tijd werd daar veel minder voor gewaarschuwd. Rond mijn achttiende zat ik zelfs regelmatig voor een gezichtsbruiner die in de 90’s letterlijk en figuurlijk hot waren. Wist ik veel dat dat onwijs slecht is voor de huid.

Roken
Wat ook niet bepaald bevordelijk was voor mijn huid: roken. Gelukkig ben ik daar nu zo’n 7 jaar mee gestopt. Ik denk dat ik mijn huid (en de rest van mijn lichaam) geen groter cadeau had kunnen geven!

Verzorging
Ondanks de gezichtsbruiner en het roken heb ik mijn huid altijd verder wel goed verzorgd met producten. Als tiener was ik al dol op cosmetica en beauty: meerdere malen per week gebruikte ik maskertjes en smeerde voedende gezichtscrèmes op mijn huid. Tegenwoordig gebruik ik dat echter misschien iets te weinig: zeker in de wintermaanden schreeuwt mijn huid om voeding, voeding, voeding! Mijn goede voornemen blijft dan ook wat vaker tijd uit te trekken om mijn huid eens goed te verwennen.

Producten
De producten die ik gebruik, wisselen regelmatig. Ik probeer graag nieuwe dingen uit, al vind ik het wel heel belangrijk dat wat ik gebruik niet op dieren is getest. Gelukkig is dat bij het merk Dermalogica niet het geval en probeerde daarom 3 producten met liefde: de Body Buffing set.

Body Buffing Set
Dit trio bestaat uit een Conditioning Body Wash (75 ml.), Body Hydrating Cream (75 ml.) en Ultimate Buffing Cloth. Als eerste gebruikte ik de body wash samen met de buffing cloth. De buffing cloth was nieuw voor mij. Ik gebruik wel eens een puff, dit lijkt er een beetje op: maar deze kun je helemaal uitvouwen tot een grote doek. Wat fijn! Je hebt maar een klein beetje body wash nodig in combinatie met een natgemaakte cloth.

Body wash en buffing cloth
De body wash schuimt prettig en ruikt heerlijk!  De essentiële oliën van Tea Tree, Citroen, Eucalyptus en Rozemarijn reinigen de huid terwijl Sandelhout, Lavendel, Sinaasappel en Salie zorgen voor de nodige ontspanning en hydratatie. Heel ontspannend en je voelt dat het cloth zijn werk doet: deze verwijdert dode huidcellen. Mijn huid voelt na het douchen zacht en nogmaals: het ruikt waanzinnig lekker!

Body Hydrating Cream
Na het afdrogen probeer ik de Body Hydrating Cream: deze geavanceerde bodycrème bevat essentiële oliën om de huid intens te verzachten en conditioneren. Hydroxyzuren van Suikerriet en Appel in combinatie met Melkzuur verzachten en verminderen een droge huid. Groene Thee, Lavendel en Kamille kalmeren de huid. Sandelhout, Sinaasappel, Salie en Patchoelie herstellen de vochtbalans van de huid. Wat een lekkere, voedende crème en ook dit ruikt superlekker.

Oordeel
De producten van Dermalogica hebben een luxe uitstraling en dat is niet voor niets: ze doen wat ze beloven. Wat ik erg fijn vind is dat het niet op dieren is getest. De body wash en body cream vind ik beiden erg lekker ruiken en ik merk dat mijn huid er goed op reageert. Ik ben het meest tevreden over de buffing cloth: ideaal om je hele lichaam eens goed mee onder handen te nemen: byebye dode huidcellen, hello zacht velletje! Het doek droogt na het uitwassen na gebruik snel en wat erg prettig is: je hebt maar een klein beetje van je product nodig, dit doek laat het lekker goed schuimen. Erg tevreden mee!

Mooi cadeau
De verpakking met de 3 producten is mooi om cadeau te doen. Of voor jezelf: om kennis te maken met deze fijne productenlijn. Echte verwennerij! Kijk voor meer informatie op de website van Dermalogica.

Kijk hieronder voor nog meer artikelen over vegan beauty en verzorging!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer