Een goede nachtrust: mijn huidige routine

Goede nachtrust is belangrijk, voor zowel je binnen- als buitenkant. Om me voor te bereiden op een goede nacht slaap heb ik een aantal gewoontes die ik je in dit artikel laat zien. 

Kop thee
Probeer ‘s avonds zo min mogelijk koffie te drinken, want de cafeïne kan ervoor zorgen dat je lastig in slaapt valt. Drink in plaats daarvan thee. Er zijn verschillende soorten thee melanges verkrijgbaar die speciaal zijn samengesteld voor een kalmerend effect en relaxed gevoel. Eén van mijn favorieren is Bedtime Tea van Yogi. Deze is heel licht en drinkt lekker weg!

Lezen
Ik vind het zelf fijn om voor het slapen gaan nog wat te lezen. Meestal pak ik een tijdschrift, maar ik heb periodes dat ik graag boeken lees. Momenteel lees ik, zoals gewoonlijk meerdere boeken tegelijk. Welk boek ik lees hangt helemaal af van mijn stemming en worden na een paar bladzijdes mijn ogen al zwaar. Ik ben bezig in:

Sleepy bodylotion
Ik heb sinds kort iets heerlijks ontdekt: de Sleepy bodylotion van Lush. Na wat speurwerk online ben ik er achter gekomen dat de Twilight bodyspray dezelfde geur en werking heeft, dus die komt nu ook op mijn wishlist. Maar voor nu geniet ik van de Sleepy, deze bodylotion ruikt echt zo ongelofelijk lekker. Het is gemaakt met haver, lavendel en tonka. Het werkt niet alleen verzorgend op je huid, maar ook ontspannend: ik smeer het op aanraden van de verkoopster in de winkel vooral op mijn borst en hals. Een heerlijke geur om zachtjes dromenland mee in te dommelen.

ASMR
Of je gruwelt hiervan of je kunt er veel baat bij hebben: ASMR. Zegt het je niets? Kijk dan dit item uit de Wereld Draait Door waardoor ik er jaren geleden voor het eerst kennis mee maakte.

Sindsdien heeft ASMR me al heel wat keren geholpen om in slaap te vallen. Het werkt voor mij persoonlijk niet altijd: soms ben ik gewoon te gestressed of te onrustig om me er voor open te stellen.

Kussen met aansluiting
Ik heb sinds kort een kussen (gekregen van webshop Radbag) met een ingebouwde speaker. Wat ideaal: ik slaap het liefst in op mijn zij en dan vind ik zowel een koptelefoon als oortjes irritant. Op deze manier hoor ik de geluiden van wat ik wil luisteren (ASMR, podcast, luisterboek, radio) op een prettige, zachte manier.

Wat doe jij er aan om zo prettig mogelijk in slaap te vallen? Deel je tips hieronder!

Dit artikel bevat enkele affiliate links. Dat betekent dat wanneer jij via de links iets koopt (of iets anders op de website van Bol.com) ik daar een klein percentage over krijg. Dat gebruik ik vervolgens weer om wateetjedanwel.nl zo goed mogelijk te laten werken. Dank voor je begrip!

Kijk hieronder voor nog meer artikelen over vegan beauty en verzorging!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer