Wat maakt je mooi – VEGAN handmade skincare

Al een poosje volgde ik het account van Wat maakt je mooi op Instagram: op de vraag of ik soms een pakketje met wat producten wilde ontvangen om te proberen zei ik dan ook meteen ja! Van wat ik had gezien sprak me aan en toen ik erachter kwam dat alles van dit merk vegan en handgemaakt is werd ik nog enthousiaster. In dit artikel vertel ik je wat ik heb geprobeerd en wat ik er van vind. 

Wat maakt je mooi
Bij Wat maakt je mooi kun je terecht voor verzorgingsproducten voor huid en haar, die met de hand gemaakt zijn. De producten zijn 100% natuurlijk en bevatten uitsluitend plantaardige (vegan) ingrediënten.

Verwen pakket
Na het doorgeven van mijn huidtype (gevoelig en gecombineerd) en haartype (droog dat snel vet wordt) kreeg ik een voor mij samengesteld verwenpakket thuisgestuurd. Wat een verwennerij!

When you buy from a small business…
Dit vond ik zo mooi: en is natuurlijk zo waar!

Wat een mooi pakket!

Waar als eerste mee te beginnen? Ik koos de Take it Easy Shower Smoothie.

Deze zeep voor onder de douche bevat geen SLS. Wel voedende amandel olie en vochtinbrengende Aloë Vera. Wat een heerlijke geur!

Na het douchen probeer ik de Fluffy Body Butter uit de Take it easy lijn. Net zo’n mooi paars kleurtje en ruikt ook zo zalig.

Deze opgeklopte sheaboter is vermengd met biologische kokos-, soja- en amandelolie tot een slagroomachtige crème die smelt bij aanraking van je warme huid. Het bevat heel veel vitaminen, mineralen en antioxidanten. En wat ik vooral fijn vind: het is heilzaam bij huidaandoeningen zoals eczeem, psoriasis en een zeer droge huid. En laat ik daar, zeker tijdens de wintermaanden nu enorm last van hebben. Wat een lekkere voedende body butter.

Dan de Shea Macadamia Face Custard. Wat een fijne verpakking: dag- en nachtcrémes heb ik het liefst in een pompflacon zoals deze. Veel hygiënischer dan een potje en het is makkelijker te doseren.

Deze crème kun je dus gebruiken voor zowel de dag als nacht. Ook een pluspunt wat mij betreft, zo’n 2 in 1! De crème bevat naast water maar liefst een derde aan Aloë Vera. De crème is geschikt voor alle huidtypen maar vooral voor de mijne: de droge en rijpere huid. Het is wat dikker dan de crèmes die ik normaal gebruik en dat is even wennen. Het intrekken duurt wat langer, maar mijn huid reageert er goed op. Ik heb dus een heel gevoelige huid die met de jaren steeds gevoeliger lijkt te worden. Een verkeerd stofje en mijn huid kleurt pijnlijk vuurrood. Niet met deze natuurlijke crème: fijn! Het is voedend en dat merk je. En ik vind de prijs van € 9,95 heel betaalbaar voor zo’n royale pompflacon!

De Cornflower Hydrosol wordt geleverd in een pompspray. Het is een gezichtstoner die gemaakt is van de blauwe korenbloem. Het kalmeert een geïrriteerde huid, helpt de huid strakker en steviger te maken en vermindert fijne lijntjes. Wat een ontzettend prettig product, ik gebruik ‘m nu voor het aanbrengen van een dagcrème.

De Cornflower Hydrosol probeer ik ook in combinatie met het Pop Up Face Mask. Dit masker wordt per 3 stuks geleverd en ziet er uit als witte tabletjes. Nadat je zo’n tabletje in een potje doet en overgiet met een eetlepel van het hydrosol of bloesemwater neemt het masker het vocht op en zet uit. Je kunt het dan uitvouwen en op je gezicht leggen. Heel verfrissend en je voelt dat het je huid voedt!

Dan is het tijd voor deze shampoo: de Refresh Me shampoo bar. Deze shampoo in vaste vorm geeft een romig schuim af wanneer je het over je vochtige haar wrijft. Na het uitspoelen voelt het stug en stroef aan, maar dit komt omdat er in deze shampoo geen siliconen zitten die een laagje om je haar leggen. Dat laagje zorgt echter ook voor build-up en verzwaard het haar. Het is even wennen, maar ik wil dit een tijdje gaan gebruiken om te zien of ik verschil merk! De shampoo bevat pepermunt en rozemarijn dat ontvettend en verfrissend werkt. Mijn haar wordt snel vet, ik hoop dat dit gaat helpen hierbij!

Na het wassen gebruik ik het Refresh Me haarmasker dat goed aansluit op de gelijknamige shampoo bar. De sheaboter in het masker conditioneert, werkt vochtinbrengend en de kokosolie dringt diep in het haar door. Verder zitten er Provitamine B5 in en vitamine A en E. Een langere inwerktijd dan de meeste maskers die ik gebruik, namelijk 10 minuten maar het is het wachten waard, mijn haar was echt lekker zacht erna!

Tot zover de inhoud van het pakket dat ik mocht uitproberen. Ik ben echt blij verrast: de verpakkingen zien er super uit, de producten ruiken heerlijk en werken gewoon goed. En daarnaast is het natuurlijk super dat alles handgemaakt en veganistisch is. Wil je ook een Wat maakt je mooi product proberen? Neem dan zeker even een kijkje in de webshop.

Voor dit artikel heb ik producten ontvangen om te proberen in ruil voor mijn eerlijke mening. Ik ben hier niet voor betaald.

Kijk hieronder voor nog meer artikelen over vegan beauty en verzorging!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer