Kruidvat Natures Anti-age Q10 skincare

Sinds ik vorig jaar de switch maakte van vega naar vegan ben ik ook begonnen om mijn skincare en verzorgingsproducten onder de loep te nemen. Ik ben overgestapt naar producten die geen dierlijke stoffen bevatten en verder het liefst verder zo natuurlijk mogelijk zijn. Komt dat even mooi uit: Kruidvat heeft onlangs een vegan huidverzorgingslijn gelanceerd! Ik probeerde een aantal producten en vertel je in dit artikel wat ik ervan vind. 

Kruidvat Natures

Kruidvat heeft een heel nieuwe verzorgingslijn van het eigen merk uitgebracht die geheel natuurlijk en vegan is: de Natures lijn. Deze producten zijn samengesteld voor 3 huidtypen:

 • Anti-age voor de ouder wordende huid
 • Hydrating voor de jongere huid
 • Sensitive voor de gevoelige huid

Iedere lijn heeft een eigen kleuraccent op de verpakking. De anti-age lijn herken je aan de paarse, de hydraterende aan de blauwe en de lijn voor de gevoelige huid aan de roze kleur.

Natures Anti-age Q10 lijn

Ik heb de producten voor de ouder wordende huid geprobeerd, ik ben 39 jaar en merk dat mijn huid een ander soort verzorging nodig heeft dan 10 jaar geleden. Deze anti-age lijn bestaat uit:

 • Natures Anti-Age Q10 Day Cream
 • Natures Anti-Age Q10 Night Cream
 • Natures Anti-Age Q10 Eye Cream

Vegan en Natrue keurmerk

De gehele Natures lijn draagt niet alleen het Vegan logo maar ook het Natrue keurmerk. Natrue is het strengste internationale keurmerk voor natuurcosmetica. Dit houdt in dat producten met dit keurmerk bijvoorbeeld gemaakt zijn van 100% natuurlijke ingrediënten en dat de producten niet getest worden op dieren. Ook is het vrij van synthetische geur- en kleurstoffen en bevat het geen siliconenolie, minerale olie of parabenen. Heel fijn, want ik merk dat door die laatste mijn huid behoorlijk geïrriteerd kan raken.

Betaalbaar

Natuurlijke en vegan huidverzorging, dat zal vast duurder zijn? Het antwoord is: nee! Kruidvat heeft de prijs heel toegankelijk gehouden en deze huidverzorging geschikt gemaakt voor iedere portemonnee. Ik was verbaasd over de prijzen: wat voordelig! Je kunt alle producten uit de lijn vinden op deze pagina, maar als voorbeeld de prijzen van de lijn die ik heb getest: alle drie de producten kosten € 3,99 per stuk!

Verpakking

Ook was ik erg tevreden over de verpakking: ik geef de voorkeur aan tubes, omdat het veel hygiënischer is dan steeds met je vingers in een potje. Ook is de houdbaarheid naar mijn ervaring langer dan in een potje omdat er minder snel zuurstof in een tube komt. En dan… proberen maar! Ik heb de producten alle drie gebruikt en dit is mijn ervaring.

Natures Anti-Age Q10 Day Cream

Deze dagcrème bevat biologische duindoorn en biologische jojoba-olie. Het verbetert de huidelasticiteit en voorkomt uitdroging van je huid. De Q10 en vitamine E beschermen je huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf die het huidverouderingsproces versnellen en rimpels veroorzaken. Deze dagcréme is verpakt in een tube van 50 ml. en kost € 3,99. Het smeert goed uit: iets dat ik bij de natuurlijke dagcrèmes die ik tot nu toe heb geprobeerd niet altijd het geval is. Vaak is de crème lastig uit te smeren en trekt het niet snel in, bij deze is dat niet het geval. De geur is verrassend fris: ik vind het een prettige geur. Niet overheersend: precies goed. Mijn huid voelt meteen gevoed aan en zacht. Ik ben echt heel tevreden!

Natures Anti-Age Q10 Night Cream

Deze nachtcrème bevat net als de dagcrème biologische duindoorn en biologische jojoba-olie. Het is een intensief voedende crème waar ook basassu-olie, avocado-olie en sheabutter aan toegevoegd is. Het bevordert de huidelasticiteit en laat je huid lekker zacht aanvoelen. Deze crème breng je ‘s avonds aan op je gereinigde gezicht. Ook deze vind ik prettig, het voelt wat rijker en nog meer voedend aan de dagcrème en voor mijn gevoel trekt het iets minder snel in. Dit vind ik geen probleem, omdat ik na het aanbrengen toch naar bed ga. Ook deze crème kost € 3,99 voor een tube met inhoud van 50 ml.

Natures Anti-Age Q10 Eye Cream

De oogcrème bevat biologische duindoorn en biologische jojoba-olie. De oogcrème is speciaal ontwikkeld voor de kwetsbare huid rondom de ogen. Deze crème is ongeparfumeerd en bevat een formule met Q10 en babassu-olie die uitdroging voorkomt en beschermt tegen vroegtijdige huidveroudering. Ik breng deze oog crème zowel ‘s ochtends als ‘s avonds aan voor mijn dag- en nachtcrème. Het smeert goed uit, laat geen waas achter en het trekt snel in.

Natures Hydrating Facial Cleansing Wipes

Ik heb voor het reinigen van mijn huid ‘s avonds de eveneens nieuwe en natuurlijke reinigingsdoekjes gebruikt uit de Natures lijn. Deze zijn ook heel betaalbaar: voor een verpakking met 25 stuks betaal je € 1,79. Het verwijdert (waterproof) make-up en reinigt en voedt de huid. Ik vond het prettig: het haalde alle oogmake-up van mijn oogleden en voelde daarna fris aan op mijn huid. Deze doekjes sluiten mooi aan bij de anti-age lijn!

Oordeel

Je had het al door: ik ben enthousiast over deze nieuwe lijn. De prijs, de verpakking, het feit dat het zowel vegan als natuurlijk is: ik raad deze absoluut aan! Je kunt deze producten kopen in de winkels van Kruidvat of via de webshop.

Winactie

Ik mag van kruidvat twee setjes met de producten uit de Q10 Anti-age lijn weggeven! Je kunt meedoen via zowel Facebook als Instagram en de winactie loopt tot en met 21 juni 2018. De winaars worden daarna bekend gemaakt en de pakketjes worden in juli verzonden.

Dit artikel is in samenwerking met Kruidvat tot stand gekomen.

Kijk hieronder voor nog meer artikelen over vegan beauty en verzorging!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

 • Reply Irma Boerlage

  Nou ik ben “ om”?op naar Kruidvat!

  21 mei 2018 at 11:33
 • reageer