Dierproefvrij: teken de petitie tegen dierproeven + tips

Sinds 2013 is er een Europese wet waarbij het testen van cosmetica op dieren verboden is. Hierdoor is het leven van vele honderdduizenden dieren gered. Helaas komt deze in gevaar te komen: door een maas in de wet zou het testen van ingrediënten van cosmetica alsnog op onschuldige dieren mogelijk gemaakt worden. Dit kunnen we toch niet laten gebeuren? Samen met een aantal andere dierenorganisaties is Proefdiervrij een petitie gestart om Europa op te roepen deze wet aan te passen. Er zijn minimaal 1 miljoen handtekeningen nodig. Teken jij ook?

Klik hier om de petitie te ondertekenen. En zeg het voort, want iedere handtekening is belangrijk en hard nodig!

Dierproeven voor cosmetica zijn wreed en onnodig

Naast dat dierproeven voor cosmetica ontzettend wreed en afschuwelijk zijn, zijn ze ook nog eens totaal overbodig. Er zijn zo ontzettend veel alternatieven te koop die proefdiervrij zijn, in alle prijsklassen! Ben je benieuwd naar wat ik zoal gebruik voor mijn lichaam en haar? De vegan en proefdiervrije producten die ik momenteel gebruik heb ik hier op een rij gezet.

Mijn favoriete winkels en merken

Ik ben dol op het uitproberen van nieuwe producten, zeker op het gebied van cosmetica en verzorging. Mijn routine is dan ook zeker niet vast, zoals je in deze eerdere delen kon zien. Wel heb ik een handvol producten waar ik trouw aan ben omdat ze zo goed voor mijn huid werken, zoals de vitamine E crème van Jacob Hooy. Maar alsnog probeer ik graag producten uit en één van de winkels waar ik graag kom is TK Maxx. De cosmetica afdeling is enorm en het aanbod wisselt wekelijks. Ze hebben veel merken die proefdiervrij en vegan zijn en ontzettend betaalbaar. Ik vind het echt een feestje om rond te kijken daar, want elke keer is het aanbod dus anders! Op de foto hierboven kocht ik laatst het gezichtsmasker in stickvorm (zo handig!) van Yes to grapefruit en de Kind Natured gezichtscrème voor ‘s nachts.

Verder kom ik graag bij deze winkels voor betaalbare vegan en proefdiervrije producten:

 • HEMA – op de website kun je ‘vegan’ selecteren en sowieso is alles van dit merk niet getest op dieren!
 • Action, heeft net als TK Maxx een sterk wisselend aanbod wat bijna elke keer weer voor leuke ontdekkingen zorgt
 • Etos – het huismerk is proefdiervrij
 • Kruidvat – het huismerk is proefdiervrij
 • Holland & Barrett – het huismerk is proefdiervrij en er worden vele mooie merken gekocht die dat ook zijn en een groot deel is vegan
 • Douglas – heeft verschillende merken zoals The Oridinary met heel fijne producten voor je huid.
 • LUSH – het assortiment is niet geheel vegan maar het grootste gedeelte wel, en dit staat duidelijk aangegeven op de verpakking. Sowieso test LUSH niet op dieren!
 • The Body Shop – hetzelfde geldt voor The Body Shop, een groot gedeelte van het assortiment is vegan en er wordt niet getest op dieren.
 • DM – deze Duitse drogisterijketen is geweldig. Helaas (of misschien voor mijn portemonnee maar beter) niet gevestigd in Nederland, maar wanneer je in Duitsland bent is een bezoekje aan deze winkel echt een aanrader. Een enorm gedeelte van het assortiment is vegan en proefdiervrij en dit staat ontzettend duidelijk aangegeven op de verpakkingen. Het huismerk van DM is heel betaalbaar en zo fijn. Kijk hier voor een shoplog, wel van een hele tijd geleden maar dan krijg je een indruk!

En wat betreft merken ben ik dus niet altijd trouw omdat ik het te leuk vind om nieuwe producten te ontdekken, maar over het algemeen kun je mij fan noemen van deze merken:

 • LUSH
 • The Body Shop
 • The Ordinary
 • Jacob Hooy
 • Holland & Barrett
 • Etos
 • Dr. Organic
 • Essence

De Nederlandse dierproefvrije & vegan cosmeticalijst

Om te checken of dat wat jij gebruikt dierproefvrij en vegan is verwijs ik graag naar deze uitgebreide en actuele lijst op de website van Shop like you give a damn. Die raadpleeg ik zelf regelmatig bij twijfel als ik in de winkel voor het schap sta! Het team van Shop like you give a damn heeft inmiddels 800+ cosmeticamerken onderzocht en samengesteld, dus absoluut een aanrader om ervoor te zorgen dat je niks gebruikt waar dierlijke ingrediënten in zitten en geen dieren voor hebben geleden!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer