Lush Skin Drink moisturiser

Een paar weken geleden werd mijn huid ineens vlammend rood na het aanbrengen van mijn dagcrème. Ineens! Terwijl ik die crème al maanden gebruikte. Blijkbaar ben ik allergisch geworden voor een bestandsdeel. Op zoek naar een nieuwe dagcrème dus! Ik begon mijn zoektocht op internet. Ik kwam uit bij Lush, want ik wil niet alleen dat mijn product niet getest is op dieren maar als het even kan ook dat het vegan is. Na het lezen van de omschrijving en vooral de reviews was ik om: ik wilde de Skin Drink wel eens proberen. 

Velletjes en schilfers
Af en toe heb ik daar last van: eczeem-achtige plekjes vooral rond mijn neus, die ook best pijnlijk kunnen zijn. Op internet las ik dat deze moisturiser een handje bij kan helpen om dat te verminderen. Nice!

Lush Den Haag
Ik kocht de Skin Drink in Den Haag, bij het onlangs verhuisde filiaal in de Spuistraat. Wist je dat dat nu het grootste filiaal in Nederland is? Ik keek mijn ogen uit, wat een prachtige winkel! Het is ook de eerste winkel met een party room voor feestjes en een hair lab voor haarbehandelingen. Ook kun je terecht voor persoonlijk huidadvies bij de Skin Care Consultation Bar. Achteraf gezien had dat laatste verstandig geweest voor mij, maar het was ongelofelijk druk op de zaterdagmiddag dat ik er was. Grab my stuff and go! Bij het afrekenen kreeg ik van de vriendelijke verkoopster (wat zijn ze altijd lief bij Lush!) nog twee proefjes mee van andere producten.

Geen witte créme
Ik was een beetje verbaasd toen ik het potje open draaide: geen witte maar een bruinige kleur. Gelukkig is daar totaal niets meer van te zien wanneer je het op je gezicht smeert.

Geur
De geur is behoorlijk sterk, maar verdwijnt gelijk na het aanbrengen. Ik ruik vooral sesam, wat niet gek is: dat is het eerste ingrediënt.

Trekt snel in
Ik heb een hekel aan crémes die een uur na het aanbrengen nog steeds vettig aanvoelen op je huid. Deze Skin Drink trekt gelukkig snel in.

Ingrediënten
Fair Trade en Biologische Sesamolie Verse Rozenblaadjesinfusie Verse Avocado (Persea gratissima) Amandelolie (Prunus amygdalus dulcis) Propyleen Glycol Fair Trade en Biologische Cacaoboter Stearinezuur Cetearyl Alcohol Aloë Vera-extract (Aloe barbadensis) Fair Trade en Biologische Aloë vera-gel Biologische Teunisbloemolie (Oenothera biennis) Roos Absolue (Rosa damensca) Triethanolamine *Limonene *Linalool Methylparabeen Propylparabeen

Prijs
Deze vond ik heel redelijk: € 18,95 voor een potje van 45 gram. Je hebt maar een klein beetje nodig, dus ik denk dat ik hier wel lang mee ga doen!

Twee weken in gebruik
Het duurde ongeveer een week voor ik iets begon te merken van deze créme: ik heb sinds een week helemaal geen last meer van schilfertjes en ik heb het gevoel dat deze veel meer doet dan mijn vorige dagcréme. Ik ben heel tevreden! Ik gebruik deze trouwens ook als nachtcréme.

Verbeterpunt
Als ik dan iets zou moeten bedenken wat beter kan, is het de verpakking. Ik heb het liefst crémes in een pompverpakking uit hygiënisch oogpunt.

Gebruik jij wel eens producten van Lush? Wat is jouw favoriet?

Kijk hieronder voor nog meer artikelen over vegan beauty en verzorging!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer