Lush voetverzorging

Ze worden vaak over het hoofd gezien, vergeten of zelfs verwaarloosd: onze voeten! En dat terwijl we niet zonder zouden kunnen en ze baat hebben bij een goede verzorging. Mijn voeten konden wel weer wat verwennerij gebruiken nu ze al maandenlang verpakt worden in dikke sokken, laarzen en winterse schoenen. Ik dook een filiaal van Lush in en probeerde twee footcare producten!

Pumice Power
Deze vrolijk gekleurde Pumice Power is een zeep en puimsteen in één. Hiermee scrub je dode huidcellen van je voeten en verwijdert eelt. De sinaasappelolie verfrist en verzacht van hiel tot teen. Heerlijk spul: ik liet eerst mijn voeten even weken in een voetenbadje met warm water en wreef daarna stevig met de Pumice Power over mijn voeten. Je voelt het zijn werk doen en het ruikt heerlijk. Na het scrubben je voeten even afspoelen onder schoon water en goed afdrogen. Smeer eventueel daarna in met een voedende voetencrème en trek voor extra verwennerij een paar dikke zachte sokken aan.

Een stuk Pumice Power van 70 gram kost € € 5,50.

Volcano voetenmasker
Dit product probeerde ik een paar dagen erna, toen ik wat meer tijd had. Dit masker heeft namelijk even de tijd nodig om in te trekken. Volcano is gemaakt van Chinese klei, bevat puimsteen, papaja en tomaten. De bedoeling is dat je de onderkant van je voeten insmeert en vervolgens plastic zakken om je voeten bindt. Dit kunnen bijvoorbeeld pedaalemmerzakjes zijn. Laat het 20 minuutjes intrekken, masseer nog even goed in en spoel daarna af. Wat een heerlijk masker: mijn voeten voelden inderdaad als herboren zoals Lush beloofde. Zacht en beduidend minder eelt als voorheen. Aanrader!

Een pot Volcano voetenmasker van 125 gram kost € 9,75. Hier doe je ongeveer 4 keer mee.

Conclusie: beide prima producten als onderdeel van de voetverzorging. Aangezien Volcano stukjes puimsteen bevat en ook een scrubbende werking heeft is de Pumice Power een beetje dubbelop, maar ik vind het fijn om beide te hebben. De Pumice Power is voor wanneer ik weinig tijd heb en de Volcano voor tijdens een uitgebreidere me-time sessie compleet met gezichts- en haarmasker, boekje of tv serie.

TIP: gooi een lege pot van Lush niet weg, maar spoel ze om en bewaar ze. Heb je 5 lege verpakkingen, breng ze terug naar de winkel en krijg een gratis vers masker!

Kijk hieronder voor nog meer artikelen over vegan beauty en verzorging!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Romy

    De producten klinken echt heel fijn. Vooral dat voetmasker lijkt me wel wat! Het doet me eraan herinneren dat mijn voetjes ook wel wat extra verzorging kunnen gebruiken.

    20 februari 2017 at 21:56
  • reageer