Minder vaak wassen – review Lush No Drought

Ik doe het al jaren niet goed: ik was mijn haar veel te vaak. Het werd een paar dagen geleden weer bevestigd door een kapper die me hierover aansprak: “hoe vaak was jij je haar eigenlijk?” Ik ronde het sterk af naar beneden: “om de dag”, antwoordde ik. Niet helemaal naar de waarheid: negen van de tien keer was ik het elke dag. Mijn fijne haar wordt al vet wanneer je er naar kijkt, dus ik móet wel! Toch?

Ik ronde het flink naar beneden af dus, met die ‘om de dag’. Maar omdat ik inmiddels weet wat voor een zonde dat is om dat in een salon hardop uit te spreken (en ik niet zo’n zin had in een preek) maakte ik het dus iets mooier dan het is. Dan nog was om de dag te vaak, zeker voor mijn fijne, dunne haar. Ik weet het. Maar ik ben in een cirkel beland waarin velen van jullie je vast ook bevinden: hoe vaker je je haar wast: hoe sneller het vet wordt. Hoe dat zit en wat ik er tegen hoop te gaan doen, vertel ik je in dit artikel!

Talg
Wanneer je je haar te vaak wast, was je daarmee talg van je hoofdhuid weg. Hoe meer je dit weghaalt op deze manier, hoe meer talg er aangemaakt wordt om dit weer aan te vullen. En zo ontstaat vet haar!

Kleur
Heb je net voor een rib uit je lijf die prachtige highlights laten zetten, was je het er zelf sneller uit door het zo vaak te wassen: niet slim. Ook een reden waarom ik zelf minder wil gaan wassen: ik wil langer genieten van mijn gekleurde lokken!

Besparing
Minder je haar wassen betekent minder tijd onder de douche en ook een vermindering van haarproducten die je gebruikt. Beter voor je portemonnee en beter voor het milieu.

Afkicken
Wanneer je je haar minder gaat wassen, moet je haar daar aan wennen is me verteld. De talgproductie moet eerst afnemen en dat is een zure appel waar je door heen moet: de verleiding weerstaan om te snel onder de douche te springen om je haar weer squeeky clean te krijgen.

No poo
Een rigoreuzere methode is no poo: een afkorting voor no shampoo. Steeds meer mensen zweren erbij en de blogs die ik hierover heb gelezen zijn aanstekelijk enthousiast: mensen die shampoo compleet afzweren en het haar alleen nog maar wassen met water. Dit is voor mij een stap die ik in elk geval nu niet ga maken (al ben ik wel heel benieuwd hoe dit uit pakt, dus wie weet als experiment in de toekomst) dus kies ik voor een andere methode.

Droogshampoo
Mijn ervaring met droogshampoo is niet al te best. De sprays die ik heb geprobeerd waren bedwelmend, stonken een uur in de wind of maakten mijn haar zo stug en droog dat het aanvoelde als een ouderwetse dweil. Toch moet ik iets om te tijd te overbruggen tussen de wasbeurten door: na een dag begint mijn haar al vettig te worden. Ik kwam uit bij een droogshampoo van Lush genaamd No Drought, die niet in sprayvorm is maar als poeder. Ik las de reviews en werd enthousiast: dat wilde ik wel proberen!

No drought
Geen droogte is de letterlijke vertaling van dit product van Lush. Lush heeft me tot nu toe nog nooit teleurgesteld, integendeel. Dus met hoge verwachtingen begaf ik me naar de winkel, kocht een flesje van het spul en deed er nog een weldaad voor mijn gezicht bij in de vorm van Full of Grace. Dit is toch zo’n fijn serum dat ik al eerder gebruikte. Het verdient zijn eigen artikel dus een review van dit goedje volgt!

Poeder
No drought is een droog product: het witte poeder is in een doorzichtige fles gestopt. Handig, want zo kun je zien hoeveel je nog hebt. Het goedje is spierwit en wanneer ik er wat van op mijn hand doe en wrijf, doet het me denken aan dat poeder dat we vroeger met gym op school op onze handen moesten doen voor we dingen gingen moesten doen op bruggen en springkasten. Ik voel de horror weer van toen (ik was niet bepaald sportief: altijd als laatste gekozen much) en lees maar snel de verpakking: het witte poeder is op basis van maïsmeel.

Dit is de complete ingrediëntenlijst: Maïsmeel Magnesium Carbonaat (Magnesium carbonate) Talc Parfum Grapefruitolie (Citrus paradisi) Limoenolie (Citrus aurantifolia) *Limonene *Linalool

De citrusgeur is lekker fris en lijkt in de verste verte niet op die uit bedwelmende sprayflacons. Voor een flesje met 115 gram betaal je € 6,50.

Gebruik
Het gebruik gaat als volgt: bepoeder je haarwortels en masseer extra goed in met je vingertoppen. Laat even intrekken en borstel je haar goed om overtollig poeder te verwijderen.

Goede  moed
Mijn haar voelt nadat ik het poeder heb uitgeborsteld wat stugger aan, maar niet trekkerig en het oogt niet dof. Ik heb dit nu pas 1 keer gebruikt, maar ga dit nu met goede moed aan: beginnend met mijn haar niet elke dag te wassen maar om de dag. Dat is al een goed begin, toch?

Hoe vaak was jij je haar?

Kijk hieronder voor nog meer artikelen over vegan beauty en verzorging!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

3 reacties

 • Reply Claire

  He wat een leuk product! Ik ben ook geen fan van de droogshampoos. Mijn haar voelt stug en droog en mijn gevoelige hoofdhuid wordt er ook niet happy van. Vooral die witte waas achteraf is vervelend! Ik ben benieuwd hoe deze bevalt na een aantal keer gebruik (:

  8 maart 2017 at 09:45
 • Reply Sandra

  Ik gebruik zelden droogshampoo omdat de fabrikanten er altijd parfum aan toevoegen, deze van Lush kan ik dus ook niet gebruiken maar ik pak geel soms wel wat haarpoeder (volume powder) en dat heeft grotendeels hetzelfde effect en er zit vaak geen parfum in (kruidvat eigen merk iig).

  Deze van Lush klinkt wel fijn en lijkt mij stukken prettiger omdat het niet in sprayvorm is.

  8 maart 2017 at 11:24
 • Reply Priscilla

  Het wisselt bij mij heel erg. In de zomer dagelijks want dat is zo lekker fris en in de winter soms maar 1 of 2 keer per week omdat ik het dan te koud vind om met een natte kop rond te lopen.

  12 maart 2017 at 17:38
 • reageer