Vegan gekruide koekjes

Deze koekjes zijn ideaal voor tijdens de kerstperiode. Maak er voor het bakken een gaatje in en hang ze in de boom of laat ze zoals ze zijn en zet ze zoals ik deed als eetbare decoratie op een taart, zoals op deze vegan brownietaart! Deze koekjes zijn eenvoudig te maken. En natuurlijk hoef je niet per se deze vorm te maken, je kunt de uitsteker gebruiken die jij wilt al in huis hebt.

Heerlijke kruidige kerstbomenkoekjes

Heerlijke kruidige kerstbomenkoekjes

TIP! Wil je deze koekjes rechtop op een taart zetten als (eetbare) decoratie, steek er dan cocktailprikkers in wanneer ze net gebakken zijn. Ze zijn dan nog een beetje zacht. Op die manier blijven de koekjes netjes en stevig rechtop staan.

Ingrediënten
125 gram koude plantaardige boter, in blokjes
75 gram bruine basterdsuiker
1 eetlepel gemberpoeder
1 eetlepel kaneel
1 theelepel kruidnagel
1 theelepel nootmuskaat
snufje zout
135 gram schenkstroop
325 gram bloem
2 theelepels bakpoeder

Benodigdheden
deegroller
vershoudfolie
koekjesuitsteker in kerstboomvorm*
bakplaat
bakpapier
bakrooster
cocktailprikkers

* ik kocht de mijne bij Xenos

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190 graden. Klop de boter met de suiker in de keukenmachine. Voeg de specerijen, het zout en de schenkstroop toe. De de bloem en bakpoeder erbij en meng dit tot een egaal deeg. Maak hier een bal van en verpak dit in vershoudfolie. Leg dit een half uurtje in de koelkast. Bestrooi het aanrecht met wat bloem en rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 4 millimeter. Steek de koekjes uit met de uitsteker en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes ongeveer 10 minuten in de oven. Laat ze iets afkoelen en steek een cocktailprikker in de onderkant van de koekjes die je straks op de taart wil plaatsen als versiering. In de ‘boomstam’ van het koekje dus. Dit is zodat de koekjes stevig rechtop blijven staan. Nu de koekjes nog een beetje warm zijn zijn ze wat zachter. Als je koekjes afkoelen worden ze wat harder en gaat het wat lastiger om er dan nog cocktailprikkers in te steken. Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

rollinrollinrollin

Yummy!

Yummy!

Cocktailprikkers om ze stevig op te taart te plaatsen

Cocktailprikkers om ze stevig op te taart te plaatsen

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer