Goed in mijn vel – 3 outfits

Van Bloggers Favorites kreeg ik onlangs de gelegenheid om uit de webshop een aantal items uit te kiezen om vervolgens zelf 3 outfits mee samen te stellen. Het was een klus (want veel keuze!) maar het is gelukt en hoe – al zeg ik het zelf. Ik laat je zien welke kledingstukken ik heb gekozen en hoe ik die heb gecombineerd met eigen stukken. En jij kunt hierbij mee profiteren van een leuke korting! Maar eerst vertel ik je waarom deze kans als een kers op de taart voelt: als een beloning voor mijn gewichtsverlies van het afgelopen jaar. Let’s go!

dress-to-impress

Out with the old, in with the new
Begin vorig jaar begon het. In kleine stapjes, beetje bij beetje en niet eens zo zeer gepland: ik begon te werken aan een nieuwe versie van mezelf. Het begon allemaal met meer bewegen. Ik ondervond hoe fijn het bleek te zijn om in de buitenlucht lange stukken te lopen. Oordopjes in, volume op 100 en gáán. Meestal liep ik dezelfde route door middel van een rondje om de Kralingse Plas waar ik dicht bij woon dat goed is voor zo’n 5 kilometer. Ik kocht een stappenteller en holy moly dat motiveerde! Ik had gelezen dat 10,000 stappen per dag het aangeraden aantal is om minimaal te zetten voor een gezonde conditie en besloot daarvoor te gaan.

De UP Move van Jawbone

De UP Move van Jawbone

Waren die tienduizend in het begin nog lastig te bereiken, liep ik die na een paar weken met gemak. Zo snel ging het! Soms piekte de stappenteller naar 20,000 stappen op een dag en soms zelfs meer. Zo’n teller spoort echt aan om nóg even een letterlijke extra mile te gaan om aan je doel te komen, door bijvoorbeeld een metrohalte eerder uit te stappen en de rest te lopen.

Go go go!

Go go go!

Gezonder eten
Ik verloor behoorlijk wat kilo’s door al dat gewandel. En dat mocht ook wel: ik was niet bepaald een slanke den. Het zette me ook aan om gezonder te eten. Of eigenlijk: alle rotzooi uit mijn eetpatroon te schrappen. Heus nog wel eens een patatje, maar dat moest een uitzondering worden in plaats van een gewoonte. Geen snoep, geen chips maar zaken als fruit en olijven daar voor in de plaats. Afzien? Wennen hooguit. En wanneer je het nummer op de weegschaal ziet dalen en je kledingmaat zakt, wil je niet eens meer al dat slechte spul: ik niet althans!

Moving on
Moving on: letterlijk en ook op andere gebieden. Ik ging na een lange tijd weer eens uit, begon meer moeite te doen om er leuk uit te zien. Wat een kick is het als je in winkels niet langer hoeft te zoeken in de grote maten rekken. En ook: dragen wat ik mooi vind, in plaats van dat het zaken per se moet verhullen. Ja, de knop was om! Goodbye vormloze tenten die niets voor me deden, hello leuke jurkjes!

Zwart
En ook beetje bij beetje loslaten van het altijd maar veilige zwart, omdat dat afkleedt. Maar nu eens te kiezen voor kleur: al zijn het maar een paar knalrode oorbellen!

Drie outfits
De kans om drie outfits bij elkaar te shoppen voor mijn blog greep ik dan ook met beide handen aan. Het is natuurlijk sowieso super om nieuwe kleding uit te mogen zoeken, maar hiermee had ik meteen een missie om iets buiten mijn comfort zone te ondernemen: een fotoshoot. Ja. EEN FOTOSHOOT. Met heuse camera, statief en alles. Aahh! Dit was de eerste keer dat ik er ‘voor het echt’ op uit ging met mijn vriend Fabien om foto’s te maken. Natuurlijk had hij al eens eerder foto’s van me gemaakt, maar nu zo met die grote camera, dat statief… Best een eng idee! Gelukkig viel het enorm mee en ben ik heel tevreden met het eindresultaat. Ik ben blij met mijn nieuwe outfits en neem me voor vaker rood te dragen, over die jas heb ik al veel complimenten gekregen!

Outfit 1 – Lady in red
Mijn absolute favoriete item: de rode Nini Coat van Attentif! Geeft a pop of colour aan je outfit, zit prettig en is bij elke gelegenheid te dragen. A keeper! Ik droeg deze met deze high waist Classic Jeans van Toxik3 en een lekkere warme trui van mezelf.

Outfit 2 – Cosy en comfy
Dit Ryar Sweater jurkje van Vera & Lucy is lekker comfortabel en valt ruim. Knelt dus niet, heeft een mooie grijze kleur en print en is kreukvrij. Ideaal om mee te loungen en te dragen met een maillot of panty.

Outfit 3 – Classic en tijdloos
Wat een fijne Heather blouse is dit: een prachtige lichtblauwe kleur in een soepel vallende stof. Grappige details aan de zijkanten met knoopjes en zakken. Zit lekker en staat super op deze high waist Classic Jeans van Toxik3. Ik droeg er een wit hemdje van mezelf onder en een paar hoge hakken.

Kortingsactie
Ook zin gekregen om jezelf te trakteren op wat nieuws? Dat kan deze maand met maar liefst 20% korting op je aankopen bij Bloggers Favorites!

Mijn tips
Ben jij ook toe aan een nieuwe versie van jezelf? Hee, ik ben geen expert. Ik ben ook maar een vrouw die probeert het beste er van te maken maar misschien juíst daarom kan ik je uit eigen ervaring een aantal tips geven die ook voor jou kunnen werken. Binnenkort ga ik hier in een apart artikel dieper op in, maar voor nu een aantal zaken die ik graag met je deel:

  • stappenteller Investeer in een stappenteller. Welke je kiest, dat is aan jou. Je hebt hele dure met 1001 opties die bijvoorbeeld je hartslag meten. Je hebt ze met WiFi. Je hebt ze in allerlei kleurtjes. Ik had daar geen behoefte aan: het enige wat ik wilde was eentje die de stappen telde die ik zette en meer toeters en bellen hoefden voor mij niet per se. Ik wilde er ook niet teveel geld aan uitgeven, eerst maar eens zien of dit zo’n teller uberhaupt iets voor mij was! Ik koos de UP Move van Jawbone, waar ik nog steeds heel tevreden over ben. Deze stappenteller kun je als horloge dragen om je pols, maar ook aan een bijgeleverde clip aan bijvoorbeeld je broeksriem of aan je bh bandje. Het is een lichtgewicht en hij meet meer dan alleen stappen, zo registreert hij ook je slaappatroon. Ik raad deze absoluut aan! Onder andere hier te bestellen.jawbonestappenteller
  • bewegen Bewegen dus: goed voor je lichaam én geest. Ik ben nu eenmaal geen sportschool type of iemand die zich prettig voelt in een groepssport. Ik maak mijn hoofd het liefst leeg door een eind te wandelen in mijn uppie. Kies een vorm van bewegen wat voor bij jou past en voor jou prettig voelt. En a little goes a long way, ook al denk je dat je totaal geen conditie hebt: probeer het gewoon. Bedenk een route en ga dat blokje dan gewoon om. Iedere stap is er één!
  • muziek Maak een playlist met liedjes die jou een kick geven. Ik heb inmiddels de albums van Stromae, De Jeugd van Tegenwoordig en Waylon helemaal grijs gedraaid.
  • geen dieet Ook dit is een persoonlijk iets, maar ik geloof niet in diëten. Natuurlijk, grote  kans dat je er kilo’s door zal verliezen. Maar eet je daarna weer gewoon zoals altijd, dan kom je geheid weer aan en misschien zelfs meer dan voor je aan het dieet begon! Trust me, I’ve been there. Ik geloof echter wel in gezond eten met gezonde porties en dat niet tijdelijk maar als leefwijze. Ik geloof niet in calorieën tellen. Ik geloof wel ik het zo veel mogelijk ontwijken van gif in de vorm van snoepgoed en chips. En ik geloof ik het luisteren naar je lichaam. Eet wanneer je trek hebt, niet wanneer je je verveelt of rot voelt. Natuurlijk: eet gerust af en toe een patatje, een bak chips of een chocoladereep, maar beschouw dit als uitzondering. Geen onderdeel van je voedingspatroon. Luister naar je lichaam!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Bloggers Favorites. De foto’s zijn gemaakt door Moëne Photography Facebook | Instagram

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer